Viroloog Marc Van Ranst is overwegend tevreden met wat de Nationale Veiligheidsraad heeft beslist.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst is overwegend tevreden met wat de Nationale Veiligheidsraad heeft beslist. © Photo News

Marc Van Ranst over de bubbel van vijf en andere nieuwe beslissingen: “Wanneer de bubbel weer groter mag? Dat mag je mij niet vragen”

Wat denkt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) over de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen? We schotelden hem vijf stellingen voor.

22 reacties

  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Scholen open 1000de leerlingen personeel onder 1dak dat noem is massa evenrment wacht maar half september
  • Henninckx Terry

    4 jaar geleden
    Een bubbel heeft geen enkele zin, als het virus op uw mondmasker zit ,zit het evengoed op uw haar als op uw onze kleding,dus moeten wij een grote plastiek zak aantrekken over onze kleding.
  • Ronny Quintens

    4 jaar geleden
    Absurd , in oostende is er “het bosje” daar kan je gerust 5 km wandelen en heb je 10 mensen tegengekomen . “Mondmasker verplicht” In de buitenwijk conterdam , bvb zie je even weinig mens op straat dan . “Mondmasker verplicht “ Voorstel : doe mondmasker op als je elkaar passeert .
  • François Van Mol

    4 jaar geleden
    Deze man durft nooit in debat gaan met wetenschappers die hem kritisch in vraag durven stellen. Zij die wetenschappelijk zeer goed onderbouwd hem kunnen onderuit halen komen nooit aan bod.Ze worden gemeden en doodgezwegen ,en het zijn er heel wat . Hoe zou dat nu komen ?
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan de geriaters eindelijk hun stem verheffen? Van Ranst, Vlieghe en Van Gucht hebben de levenskwaliteit van tienduizenden hoogbejaarden tot zero herleid. "Ze mogen me komen halen" is vandaag de meest gehoorde oneliner in rusthuizen en wzc. En wanneer gaan de huisartsen en psychiaters hun stem verheffen? We zijn op het punt gekomen dat de economische lockdown méér depressies en zelfmoorden veroorzaakt dan het virus.