Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Erika Vlieghe. © BELGA

Vlieghe legt uit waarom rem staat op grote bijeenkomsten: “Begin juli waren enkele evenementen écht niet goed georganiseerd”

De Veiligheidsraad zette nog een rem op grote bijeenkomsten uit vrees dat er slecht georganiseerde evenementen met veel volk zouden plaatsvinden. Dat zegt infectiologe Erika Vlieghe. "Spijtig genoeg vonden er begin juli een aantal evenementen plaats die écht niet goed georganiseerd waren. Laat ons dus stap voor stap gaan."

5 reacties

  • eric loyens

    4 jaar geleden
    Het is gewoon zo alle zaken horica,winkels,evenement roepen op tv da ze alles naleven,de horica heeft in antwerpen laten zien dat ze er gewoon hun broek aan vegen,winkels in het begin geen paskamers en kleding 72 weghangen vegen er hun broek aan paskamers open en kleding gewoon terug in de rekken en evenementen hebben we gezien in brussel en antwerpen als ze willen zagen zaag dan tegen uw coléga's die in het verleden het niet zo nou namen resultaat nog altijd 500 besmettingen per dag in antwerpe
  • Steven van de Meerssche

    4 jaar geleden
    Waarom geen coaches door de overheid aanstellen die evenementen begeleiden. Die mensen zouden ook kunnen ingezet worden in bv kleinere gemeentes waar ineens een uitbraak is. Een beetje zoals een veiligheidsadviseur in een bedrijf. Iemand die onafhankelijk werkt van de organisatie maar nauw betrokken is bij de uitwerking. Er is meer en meer werkloosheid, overheidsgeld wordt aan allerlei niet werkende maatregelen uitgegeven terwijl hiermee steun kan gegeven worden waar nodig.
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    Koffietafels mag niet maar de politici die houden bij elke vergadering een koffietafel experten en ministers hoeveel zijn dat er ? Trouwens mevr. Vlieghe u zou toch niet meer deelnemen ? U bent snel 180° gedraaid van mening ? Mensen die zo snel een bocht maken dat geeft GEEN vertrouwen meer !
  • An Geuns

    4 jaar geleden
    Kan Vlieghe dan deze evenementen met naam benoemen aub? Anders is het heel gemakkelijk praten.
  • miet claeys

    4 jaar geleden
    Je kan niet alles van in het begin perfect hebben, t is een ganse nieuwe materie