Jan Jacob op het proces over de dood van zijn zoon Jonathan.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jacob op het proces over de dood van zijn zoon Jonathan. © Photo News

“Zonder beelden was dit gepasseerd, net als toen”: Jan Jacobs zoon stierf ook in politiecel na interventie

“Je voelt aan alles: als er geen beelden waren en geen pers om die publiek te maken, dan was ook dit gewoon gepasseerd. Net zoals toen, met Jonathan.” In 2010 verloor Jan Jacob zijn zoon na een interventie in een politiecel in Mortsel.

4 reacties

  • Tony Boelen

    4 jaar geleden
    Deze misdaad kan ook vergeleken worden met de dood van Semira Adamu, verstikt door "stoere" mannen in het vliegtuig.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Politiegeweld verdwijnt steevast in de doofpot. Vele mensen verheerlijken dat en zoeken drogredenen om het maar goed te kunnen praten.Hij had maar niet zus.Hij had maar niet zo. Iedereen kent dat soort reacties wel. En ja, het is zo. Geen beelden betekent ook geen bewijzen. Als je dit overkomt als burger kan je nergens terecht. Je word niet geloofd. Hun woord is meer waard dan het uwe.Onderzoek is er nauwelijks of niet .Mensen die ongestraft geweld gebruiken gaan dat steeds blijven doen.
  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    Inderdaad, de media maar vooral de ongecensureerde social media kanalen zorgen ervoor,dat de politie en politiekers wel moeten reageren. En ontkennen lukt niet want de beelden staan online.
  • jos hurkmans

    4 jaar geleden
    Dit was ook pure moord 6 zwaar bewapende agenten op één poedelnaakte man Echt struise en straffe mannen die agenten Meer lafheid van een mens kan men niet tonen En dat soort vraagt respect,nooit,niet,nada
  1. Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”
    PREMIUM

    Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie terugge­zien, nu kan dat niet meer”

    Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee naar huis, de eenzaamheid en de bommen aan het thuisfront: “De laatste keer dat ik naar huis ging, zaten we samen rond de kersttafel toen de granaten vielen.”
    Wondelgem
  2. Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”
    PREMIUM

    Gynaeco­loog die ‘ongewenste behande­lings­me­tho­den’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

    “Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag over zijn aparte en schijnbaar seksueel getinte behandelingsmethoden moest hem daarbij helpen. Maar zijn slachtoffers lieten opnieuw van zich horen.
    Antwerpen, Turnhout