Tourbaas Christian Prudhomme (rechts) met Christian Estrosi, burgemeester van Nice.
Volledig scherm
Tourbaas Christian Prudhomme (rechts) met Christian Estrosi, burgemeester van Nice. © AFP

Tour is onverbiddelijk met coronaregels: bij twee positieve tests moet hele ploeg naar huis

WielrennenOrganisator ASO laat niets aan het toeval over. Het bezorgde alle deelnemende ploegen aan de Tour onlangs een document waarin het de te respecteren maatregelen tegen het coronavirus opsomt. Zo worden ploegen waarin minstens twee renners of leden van de entourage positief testen onverbiddelijk uit de Tour gezet.

21 reacties

  • David Janssens

    4 jaar geleden
    Bij 2 positieve tests... wat een waanzin! Het is toch zeker wel bekend dat de gebruikte tests ten eerste niet geschikt zijn en ten tweede onbetrouwbaar zijn! Vandaag in Nederland weer een mooi voorbeeld: een renster was vrijdag negatief, woensdag opeens positief en vandaag weer negatief. Leg dat maar eens uit? Maar ondertussen geen kampioenschap voor haar en enkele ploeggenotes!
  • Frans Vandenweghe

    4 jaar geleden
    De tourdirectie is al gekend als foefelaars. Het zal nu nog erger worden. Eindelijk een Franse winnaar.
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    De tour waar het gefoefel eerder regel is dan uitzondering.Ik geloof er geen woord van want wanneer het in een Franse ploeg gebeurd die er goed voor staat gaat het in de grote doofpot gestoken worden.De ganse geschiedenis van de tour maakt hen ongeloofwaardig!
  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Alle middelen zijn goed om eindelijk een Fransman op het hoogste schavot te zetten. Bij positieve test van een ploeg met een Fransman in de running zal men dat met de mantel der liefde toedekken. Maar alle andere ploegen zullen onmiddellijk mogen inpakken.
  • Joske Felies

    4 jaar geleden
    Tot wanneer een Fransman 1e staat in klassement