AFP
Volledig scherm
© AFP

Expertengroep GEES wijkt voor adviesraad die ons moet 'leren leven met virus'

Na maanden acuut crisisbeheer wil de regering zich focussen op de langere termijn. De rol van expertengroep GEES is uitgespeeld, een nieuwe adviesraad moet bovenal aandacht hebben voor mentaal welzijn en sociaal contact, schrijft De Standaard vrijdag.

18 reacties

  • Stephan Verstraeten

    4 jaar geleden
    Hopelijk houdt deze adviesraad rekening met onze ouderen die al 6 maanden opgesloten zijn in een woonzorgcentrum en daar mentaal aan ten onder gaan.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Die Gees expertengroep heeft wel gezorgd voor veel dualiteit in de regelgeving . En niet alleen dat, maar ze werkte ook aanstekelijk op de moraal van de Belgen die zich beroofd voelden in hun individuele vrijheid, zelfs met mondmasker aan. Het is best dat die groep, die liefst anoniem besluiten nam, nu voor goed verdwijnt. Daarin was geen plaats voor empathie.
  • david demedts

    4 jaar geleden
    @ Peggy De Weerdt. ik begrijp je wel, maar we kunnen ook niet verwachten dat de "zwakkeren" zich maar moeten opsluiten voor maanden of zelfs jaar omdat de rest er zijn voeten aan veegt he. Trouwens zelfs voor de goede gezonde mensen is er stevig schade aan ht lichaam. Ze zullen het wel overleven en mee voort kunnen, maar als ze wat ouder worden wreekt de schade zich wel. Dat is iets dat de jeugd niet ziet
  • Roeland Van de Wal

    4 jaar geleden
    Versta me niet verkeerd,ik draag ook een masker wanneer ik buiten kom om mij te verplaatsen.Maar...Laat mij één wettekst zien die ook maar één van de opgelegde regels rechtvaardigt.Intussen gaat heel het land failliet.
  • daisy caverneels

    4 jaar geleden
    Ne adviesraad die nog ni weet waar zijn voor en achterkant ligt die gaan het beter weten dan de experten?? Golf 3 here we come