Ook bij de Brantano-winkel in Ninove was het over de koppen lopen.
Volledig scherm
Ook bij de Brantano-winkel in Ninove was het over de koppen lopen. © BELGA

“Chaos bij Brantano was schandalig, onder huidige omstandigheden kunnen winkels niet meer open”

 De eerste dag van de uitverkoop bij de failliete schoenenketen Brantano is erg chaotisch verlopen. De politie moest in verschillende vestigingen de orde herstellen. “Het is degoutant en schandalig”, zegt Sven De Scheemaeker van vakbond ACV Puls. Hij eist maatregelen. “Onder de huidige omstandigheden kunnen de winkels niet meer open.” Onder meer in Koksijde werd een Brantano-winkel gesloten omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. 

123 reacties

  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Triestig dat je niets beters te doen hebt dan 7 uur in de rij te staan voor een paar schoenen dat je anders wellicht nooit zou gekocht hebben. En hoeveel heb je dan per uur verdiend?
  • Emma Jacobs

    4 jaar geleden
    Zalando geeft momenteel 85% korting op schoenen. En dan al zeker geen risico op corona.
  • Johan Leconte

    4 jaar geleden
    Stefanie, misschien zijn de mensen geen aasgieren maar gewoon slim. Als je bewust koopt en bvb voor NETTO 500 euro bespaart kan je door enkele uren aan te schuiven meer besparen dan dat je in een week (na aftrek door de roverheid) kan verdienen door te werken (tenzij jij natuurlijk een grootverdiener bent). Een korting van 75% is trouwens niet zo uitzonderlijk. Bijna alle winkels verkopen in deze soldenperiode aan -70%. De winkels waren coronaproof, het gedrag van de mensen daarentegen ...
  • Johan Leconte

    4 jaar geleden
    Ik begrijp de vele negatieve reacties niet.Het is soldentijd en bijna alle winkels verkopen tegenwoordig aan -70%.Bovendien is het zeer logisch dat de curatoren zo snel als mogelijk alles willen verkopen.Winkels openhouden kost geld.Bovendien zijn de mensen die uren in de rij hebben gestaan niet dom.Als je bewust aankoopt en je 500 of 1.000 euro NETTO kan besparen dan doe je toch een goeie zaak.Zelfs als je 7u moet aanschuiven bespaar/verdien je meer dan een week of langer te werken. Win-win !!
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    75% korting, daar komen aasgieren op af en zoals nu wel weer blijkt hebben die geen boodschap aan corona of zelfs maar aan het personeel. Hoe zo'n curator dit kon beslissen is me een raadsel, had ook online gekunt want alles moet toch weg. En wat ik dan al helemaal niet snap is dat de winkels na dit debacle het gewoon nog eens mogen proberen