Viroloog Marc Van Ranst in de studio van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst in de studio van VTM Nieuws. © VTM Nieuws

Van Ranst scherp voor MR-minister: “Zonder bubbel van 15 hadden we grote vakantie zonder tweede golf kunnen hebben”

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter uitgehaald naar de politici, vooral bij de Franstalige partij MR, die vinden dat hij te strenge maatregelen verdedigt. Van Ranst haalde er onder andere de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) bij waarop heel België nu donkeroranje gekleurd is. Ook pleitte hij nogmaals tegen de bubbel van 15 wisselende sociale contacten per week.

161 reacties

  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    De tsunami mag dan afgewend zijn , het is toch nog altijd een storm die snel aan kracht kan toenemen met deze aantallen aan besmettingen , de MR is hardhorig en heeft geheugenverlies , ze zijn al vergeten hoe groot de slachting in walonie was, en hoeveel zieken er zijn moesten geevacueerd worden naar vlaanderen en omliggende landen , en nu willen ze dat blijkbaar nog eens in gang trekken , daar bestaan veel benamingen voor maar heb hier niet genoeg plaats. 
  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    En nog steeds zijn er grote lichten die menen dat covid19 voor hen geen gevaar inhoudt. Misschien kunnen ze eens een paar dagen gaan helpen in een ziekenhuis en zien of ze nog steeds dezelfde mening verkondigen.
  • Nico Lauriola

    4 jaar geleden
    Erg Marc de schuld van alles geven en dat er op de man gespeeld wordt en toegelaten hier zegt veel over DPG media shame on you 
  • Kristien Heylen

    4 jaar geleden
    Reken dan niet alle ziekenhuisopnames onder COVID. En reken niet alle sterfgevallen bij COVID! En positief testen is niet ziek zijn hè! Trop is teveel. Als er ooit es echt een golf komt, hoe ga je dat dan doen? Als er nu al niks meer kan of mag? Begraaf ons ineens allemaal...
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Van Ranst gedraagt zich als een Godfather. Valt zelfs collega's aan. Ik zat gisteravond in een groot Vlaams restaurant waar kleine en grote bubbels gezellig tafelden. Daar waren minstens honderd personen aanwezig. En toen dacht ik na over die onzin van bubbels van twee, vijf, tien, vijftien wanneer ik al die mensen zag zitten. Ik kon die onzin geen betekenis meer geven.