EPA
Volledig scherm
© EPA

Witte Huis vraagt hoogste Amerikaanse rechtbank om Trump zijn critici op Twitter te laten blokkeren

De Amerikaanse president Donald Trump, die geregeld klaagt over “gecensureerd te worden” op Twitter, wil heel graag zelf mensen op zijn account de mond kunnen snoeren. Donderdag heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie aan het Hooggerechtshof, de hoogste rechtbank van de VS, gevraagd om een beslissing van een lagere rechtbank ongedaan te maken, zodat Trump critici op Twitter kan blokkeren.

10 reacties

  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Trump heeft nog 75 dagen om eindelijk eens te gaan regeren. Veel beter dan de hele dag op de telefoon rammen en golfen.
  • Graham Maes

    4 jaar geleden
    @Marc Deglin. Men blokkeert nooit de volledige gebruiker. Wat de sociale media wél doen, al langer bij iedereen, recent bij POTUS, is een post verbergen, ínclusief de reden. En 'waarom'? Stééds als er een pertinente onwaarheid wordt verteld, is het ook inderdaad beter die hoax te verbergen. Hoax heeft NIKS te maken met Freedom of Speech.
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    ik heb medelijden (?) met Trump, hij wil het zo goed doen maar hij krijgt van overal op zijn donder. Hoe kan hij dan ZIJN imperium en vriendjes rijker maken als hij van overal tegenwerking krijgt. Het is allemaal begonnen met "de hoax van de democraten" waardoor er nu reeds meer dan 170.000 coronadoden in de USA te betreuren zijn ... wat kan hij eraan doen dat het toch géén hoax was ?
  • Karel Dierckx

    4 jaar geleden
    Trump post regelmatig retweets van zijn volgers, dus zeggen dat hij ze geen forum wil geven snijdt geen hout. Daarnaast gaat het Eerste Amendement, vrijheid van meningsuiting, zeer ver in de bescherming van vrije expressie - verder dan vergelijkbare grondwetsartikelen elders in de wereld. Dat het publieke figuren, als die deel uitmaken van de overheid, daardoor niet toelaat zich af te schermen van trollen en haatdragende boodschappen is dat net het punt.
  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Twitter mag géén mensen blokkeren maar Trump ook niet, laat ons lekker debatteren, laat ons maar fijn het met elkaar oneens zijn, daar is nog niemand aan gestorven. Er is al censuur genoeg door de gewone media, dat ondervind ik alle dagen. Vrijheid van meningsuiting mag enkel maar stoppen daar waar tot geweld wordt opgeroepen.