Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Kritiek op politieoptreden in Charleroi zwelt aan: parlement komt volgende week bijeen, Slovaakse regering “geschokt”

De Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Justitie komen volgende week samen over het hardhandige politieoptreden in een cel op de luchthaven van Charleroi in 2018. De pas woensdag opgedoken bewakingsbeelden van het incident tonen hoe agenten een Slovaakse man in bedwang houden en hoe een agente de hitlergroet brengt. De man overleed later in een ziekenhuis. De Slovaakse regering reageert “geschokt” op de “wreedheid” van de betrokken Belgische agenten.

30 reacties

  • Erik Vervenne

    4 jaar geleden
    Geen excuus voor wat hier gebeurd is. Interventietechnieken worden niet meer aangeleerd bij de politie dat is misschien ook een oorzaak.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Aline Biot: het vermoeden van onschuld is geen recht dat een beklaagde naar uw allerindividueelste goeddunken kan verliezen; het is een procedurevoorschrift dat elke rechtbank verplicht elke beklaagde die voor haar verschijnt, als onschuldig te behandelen tot een veroordeling werd uitgesproken. De bestaansreden van dit voorschrift is ieders grondrecht op een eerlijk proces en dit is geregeld door internationale verdragen en EU-regels die bindend zijn voor België en al zijn magistraten.
  • patrick mos

    4 jaar geleden
    De mensen die agenten moeten controleren zijn zelf agenten geweest...dus we weten maar een beetje wat er echt gebeurd...da is spijtig voor de goeie agenten. Eigenlijk als de agenten zeggen dat ze altijd alles goed doen,dan moet elke zaak openbaar gemaakt moeten worden...toch?of durven ze t niet?
  • Jeff Schelfhout

    4 jaar geleden
    Schelfhout jeff Veroordelen voor de feiten die zij gepleegd hebben, en liefst met lange gevangenisstraffen . Hier valt niets te minimaliseren, de gepleegde feiten zijn duidelijk en bewezen.
  • Eddy baert

    4 jaar geleden
    Voor wat gaan ze bijeen komen,gaan ze misschien nog médailles uitreiken en opslag geven "voor moed en opoffering".Wat hier moet gebeuren is dat er een krachtdadige regering moet komen,want dit land glijdt af naar de dieperik.