© afp

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Club Brugge stelt al tweede versterking op één dag voor

Club Brugge kondigde zaterdag zijn derde en vierde wintertransfer aan. De landskampioen heeft de Nederlander Lex Immers en de Colombiaan Helibelton Palacios vastgelegd. Immers zag pas vrijdag zijn contract ontbonden bij Cardiff City, maar heeft dus al een nieuwe club. Palacios werd weggeplukt bij het Colombiaanse Deportivo Cali.

rahe, wic, gma

Immers kreeg een contract van anderhalf jaar, met optie op een extra seizoen. Palacios tekende een contract tot 2020, met optie op een extra jaar. De Colombiaan sloot ook meteen aan op stage in Sotogrande.

Palacios sloot zaterdag al aan bij Club op de traditionele winterstage in het Spaanse Sotogrande. "Palacios is een snelle, wendbare flankverdediger die zowel links als rechts uit de voeten kan", klinkt het in de mededeling van de competitieleider. "Hij maakte in 2015 zijn debuut voor de Colombiaanse nationale ploeg, die zesde op de FIFA-ranking staat. Hij stond er aan de aftrap samen met ex-Bruggeling Carlos Bacca. Afgelopen zomer was Helibelton nog basisspeler in het Colombiaanse elftal dat de kwartfinales van het olympisch voetbaltoernooi haalde."

Ook transfervrije Nederlander naar Club

Club Brugge heeft ook aanvallende middenvelder Lex Immers binnengehaald. Die kwam de laatste maanden niet meer in actie bij de Welshe tweedeklasser. Vorig seizoen arriveerde Immers er op huurbasis en maakte hij meteen indruk. Cardiff legde daarom 2,3 miljoen euro op tafel, maar dit seizoen liep het minder. Half oktober verdween hij uit de ploeg, na de komst van trainer Neil Warnock. De voorbije weken werd duidelijk dat Immers mocht vertrekken. Vrijdag maakte de club uit The Championship dan bekend dat het contract van de Nederlander werd ontbonden.

Daarop handelde Club Brugge heel snel,want ook Celtic Glasgow lag op vinkenslag. De 30-jarige Immers had echter een voorkeur voor een overgang naar Blauw-Zwart, om dichter bij huis te voetballen. Hij tekent een contract van anderhalf jaar bij Club, met optie op een extra seizoen . Later vandaag sluit Immers aan op stage in Sotogrande. Na Vormer, Van Rhijn en Denswil is de aanvallende middenvelder de vierde Nederlander in de Brugse kern.

Voor Club Brugge zijn Palacios en Immers al de derde en vierde wintertransfer. Eerder werden ook al doelman Ethan Horvath en spits Carlos Strandberg aangetrokken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer