Geen zin in boterhammen? Deze broccolisandwich met kip is de next level lunch
Brood bakken is hip. Broccolibrood bakken nog veel hipper. Beleg een sneedje met gekruide kippenblokjes en verse salade en je krijgt een broodje om u tegen te zeggen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 broccoli
60 g veldsla
bussel radijsjes, in plakjes
2 el fijngehakte peterselie
handvol koriander
2 el fijngehakte bieslook
600 g kippenblokjes
4 eieren
100 g havermout
30 g pitten en zaden
1 el currypoeder
100 g zure room
100 g platte kaas
1 el mosterd
1 el azijn
boter
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de havermout in een blender en mix fijn. Snij de broccoliroosjes en de steel in stukken, doe in delen in een blender en mix fijn.
2. Schep het havermoutmeel onder de broccolirijst. Voeg de eieren, peterselie, bieslook en pitten en zaden toe en meng tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout.
3. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en zet 40 minuten in de oven. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.
4. Mix de koriander met de zure room, platte kaas, mosterd en azijn glad. Kruid met peper en zout. Kruid de kippenblokjes met het currypoeder, peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in boter.
5. Snij het broccolibrood in sneetjes. Leg telkens 2 sneetjes brood op de borden. Schep er de kippenblokjes op en verdeel er de radijsjes en de veldsla over. Bedruppel met de dressing en sluit met een tweede sneetje brood. Serveer meteen.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
Een plat dak kan zo veel meer zijn dan louter de overkapping van je woning. Als je er een klimaatdak van maakt, kan het namelijk ook deel van de oplossing zijn om de klimaatverandering tegen te gaan - of leefbaarder te maken. Wat dat concreet betekent? Bouwsite Livios vraagt het aan Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen