© rr

Vier mannen opgepakt na lange achtervolging: snelheden tot 260 kilometer per uur

Antwerpen, Merksem -

Na een lange achtervolging van Antwerpen tot in West-Vlaanderen zijn donderdagavond vier inzittenden gearresteerd. De politie moest snelheden tot 260 kilometer per uur halen om de wegpiraat te kunnen bijhouden. Waarom de man met zijn Golf R wegvluchtte, is onduidelijk: er werden naar verluidt geen bezwarende elementen in de auto of bij de inzittenden gevonden.

Het was een eenheid van het snelleresponsteam van Antwerpen die donderdagavond laat te maken kreeg met een bumperklever op de snelweg. Het team maakte plaats voor de ongeduldige bestuurder, die er als een speer vandoor ging. “Omwille van zijn rijgedrag wilde het team de auto controleren. Dat was het begin van een lange achtervolging”, zegt de Antwerpse politie. Die ging over de Bredabaan in Merksem, de Kapelsesteenweg, de E19, de Antwerpse Ring en zo verder richting de Kennedytunnel.

“Het voertuig reed bijzonder gevaarlijk en de achtervolgende ploegen konden niet anders dan voldoende afstand houden om geen risico's te lopen”, zegt de politie. “De auto met vier inzittenden scheurde voorbij Linkeroever over de E17 naar Oost-Vlaanderen. Het snelleresponsteam bleef hen op de hielen zitten en moest snelheden halen tot soms boven 260 km/uur om de Volkswagen Golf te kunnen volgen.”

Het was volgens de politie duidelijk dat de bestuurder heel wat risico's nam en andere weggebruikers in gevaar bracht. “Hij wisselde steeds van rijstrook en op een gegeven moment doofde hij zelfs zijn lichten. De wegpolitie van Oost-Vlaanderen nam het over van de bijstand die de Antwerpse wegpolitie leverde. Steeds stelden ploegen uit de nabij gelegen lokale politiezones zich op in de buurt van de op- en afritten voor het geval het vluchtende voertuig een afrit zou nemen.”

Harelbeke

Gezien het voertuig een Frans kenteken had, kon volgens de politie worden aangenomen dat ze richting Frankrijk zouden blijven rijden. De wegpolitie van West-Vlaanderen leverde bijstand. “Ter hoogte van Harelbeke zetten zij een actie op om de wagen te stoppen. De bestuurder besliste op het allerlaatste moment, na een halfuur achtervolging, om de afslag te nemen waar hij uiteindelijk van de baan geraakte en crashte.”

De vier inzittenden raakten niet gewond en zetten hun vlucht te voet verder, maar het snelleresponsteam kon hen alle vier vatten. Een interventieteam van Brasschaat, dat al die tijd mee volgde, ondersteunde het SRT bij het boeien van de betrokkenen. De verdachten werden door ploegen van de plaatselijke politiezone naar de West-Vlaamse wegpolitie gebracht.

Waarom de bestuurder wegvluchtte, wordt verder onderzoek. In het voertuig en de inzittenden zouden geen bezwarende elementen zijn gevonden. (sare, dvd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER