Man (30) drinkt twee flessen whisky leeg en sterft: “Nog nooit zulke hoge alcoholpercentages gezien”

 ©  AFP

Samuel Davis, een man uit Groot-Brittannië, is overleden nadat hij bij een vriend thuis een fles whisky had leeggedronken. Niet alleen dronk hij de fles helemaal leeg, hij deed dat ook in een recordtempo.

Het is een tragisch verhaal, dat van Samuel Davis. De Brit verloor op veertienjarige leeftijd, in 2006, zijn moeder. Vlak daarna ontwikkelde hij een stevig alcoholprobleem.

Op de fatale avond was hij verzeild geraakt bij een vriend, Kieron Pardy. “Hij ging naar buiten om zijn stiefvader te bellen en te zeggen dat hij wel een taxi naar huis zou nemen”, getuigt Pardy in de rechtbank. “Hij kwam terug met twee volle flessen Jack Daniels. Een van de flessen dronk hij in een teug op. Hij duurde amper vijf seconden voor de fles helemaal leeg was.”

 ©  VUM

De twee hadden eerder die avond ook al samen enkele biertjes gedronken. En Davis had ’s middags al een fles whisky op.

Fatale hoeveelheid alcohol

Niet veel later kreeg Davis’ stiefvader Stephan Lillington telefoon. Davis was buiten bewustzijn geraakt, de effecten van de alcohol waren meteen duidelijk. Hij zette zijn stiefzoon in allerijl in de wagen en reed huiswaarts. Omdat het in eerste instantie leek alsof de dertiger sliep, liet hij hem zo’n twintig minuten in de wagen liggen. Toen hij terugkwam, bleek Davis niet meer te ademen.

Een ambulance kwam nog toegesneld, maar enkele uren later werd Davis doodverklaard. Een wetsdokter concludeerde: een dodelijke hoeveelheid alcohol, zeven keer meer dan het wettelijke maximum om nog te mogen rijden. “Ik heb nog nooit zulke hoge alcoholpercentages gezien.”

 ()

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen