REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

LIVE. Code rood voor extra toeristische regio's Spanje en Frankrijk - Duitsland roept Brussel tot risicogebied uit

De bubbel van vijf blijft overeind tot zeker eind september en shoppen per twee mag weer vanaf maandag. Het zijn enkele van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad donderdag heeft genomen. Het wekelijks gemiddelde van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen in ons land is ondertussen met 20 procent gedaald. Het aantal overlijdens is wel bijna verdubbeld en ook het aantal ziekenhuisopnames zit in de lift, zo blijkt uit de laatste cijfers van Sciensano. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.

50 reacties

  • maarten mouton

    4 jaar geleden
    Ik vond het totaal niet kunnen dat je kinderen verplicht om heel de dag met een mondmasker voor de klas te zitten. Dit gaat veel mentale problemen veroorzaken en ook de kwaliteit van het onderwijs gaat op die manier achteruit.
  • Veerle Verstappen

    4 jaar geleden
    Ocharme, nog "2 jaar in eigen land op reis gaan"... Dat overleven we nooit! Laat me niet lachen. Wat een luxeprobleem. Leer content zijn in eigen land. Zo moeilijk is dat niet, hoor.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Nog 2 jaar en dan is de pandemie voorbij? Dat was ook zo bij de Spaanse griep, maar daar was geen vaccin. Neen. Het vaccin dit jaar of anders een andere aanpak! Geef het vaccin daarom eerst aan mensen die niet immuun zijn, maar ook geen risico-patiënten zijn. Dan bouw je groepsimmuniteit op zonder al te veel risico's!
  • Matthias Desmet

    4 jaar geleden
    Dus we kunnen nog 2 jaar met dat virus zitten. Dus 2 jaar grenzen sluiten. 2jaar in eigen land op reis gaan. 2jaar zo min mogelijk mensen zien. Benieuwd wie dat zal volhouden
  • Robert Swillen

    4 jaar geleden
    Eigenaardig de vakantieperiode is gedaan, en de meeste Europese landen kleuren opeens rood.Wij zitten van 15 maart in ons appartement , komen juist buiten om de hoogst nodige zaken. Geen reisjes , geen restaurants enz .Wij houden ons aan de regels En het resultaat wij worden gestraft door de onkunde van deze regering.