©  Photo News

KV Mechelen zonder Engvall en Mrabti tegen Cercle: “Nog een mentale klik maken”

KV Mechelen gaat zaterdag in het eigen (lege) AFAS Stadion op zoek naar een 7 op 9 tegen Cercle Brugge. Wouter Vrancken neemt nieuwkomer Marian Shved voor het eerst op in de selectie. Voor Gustav Engvall en Kerim Mrabti komt het duel tegen ‘de Vereniging’ nog te vroeg. “Gustav moet mentaal nog een klik maken. Kerim is fysiek nog niet klaar”, vertelde Wouter Vrancken op zijn persbabbel.

Geen Zweeds koningskoppel in de spits morgenavond. Zowel Engvall als Mrabti zitten niet in de twintigkoppige selectie die KV vanmiddag bekend maakt. “Mrabti heeft fysiek nog een achterstand weg te werken. Engvall heeft alles meegetraind maar moet mentaal nog een klik maken”, wist Vrancken.

“Hij denkt nog iets te veel na als hij in duel gaat. Hij kan nog niet honderd procent vrijuit voetballen. Dat is een proces waar hij door moet. Na de interlandbreak hopen we dat hij zich daar helemaal over heeft kunnen zetten. Daarom is het goed dat hij minuten gaat kunnen maken in de oefenmatch tegen RKC.”

Shved wel in selectie

Marian Shved is er morgen wel bij, tenminste als zijn documenten op tijd in orde geraken. “Shved staat fysiek al verder dan Mrabti. Hij heeft nog meegetraind met Karpaty en kon de trainingen makkelijker verwerken. Op training zie je meteen hoe goed hij kan voetballen. Het belangrijkste voor hem is dat hij beseft in wat voor een moeilijke competitie hij is terechtgekomen. Kerim komt uit de Championship. Hij is het dus wel gewend om in een fysiek zware competitie te spelen.”

Blok van vijf

Na de overwinning op Moeskroen (0-1) zei Lucas Bijker dat KV pas van een ‘goede start’ kan spreken als er zaterdag ook gewonnen wordt tegen Cercle. “Ik volg hem daarin”, zei Vrancken. “Ik zie de start als een blok van vijf wedstrijden. Na twee matchen kan je moeilijk spreken van een goede start. Als we bovenop die vier op zes nog vier tot zes punten kunnen pakken in de eerste vijf matchen, dan mogen we spreken van een goede start.”

In tegenstelling tot Moeskroen verwacht Vrancken zich morgen aan een voetballende tegenstander. “Cercle is een heel andere ploeg dan Moeskroen. Zij proberen wel verzorgd te voetballen van achteruit en zelf iets te creëeren. Ze hebben al twee goede matchen gespeeld. Tegen Standard nipt verloren (1-0) en tegen Antwerp verdiend gewonnen (2-1). Het is geen ploeg om te onderschatten. We gaan als team honderd procent moeten zijn om een resultaat te halen.”

(thst)

MEER OVER KV Mechelen