Eefje Lambrecks (links) en An Marchal (rechts) verdwenen op 22 augustus 1995. Ze werden ontvoerd, misbruikt en vermoord door Marc Dutroux (midden).
Volledig scherm
PREMIUM
Eefje Lambrecks (links) en An Marchal (rechts) verdwenen op 22 augustus 1995. Ze werden ontvoerd, misbruikt en vermoord door Marc Dutroux (midden). © Belga

Exact 25 jaar geleden verdwenen An en Eefje: een reconstructie van het mysterie dat nooit helemaal opgelost raakte

Het is vandaag dag op dag 25 jaar geleden dat An Marchal (17) en Eefje Lambrecks (19) verdwenen. De meisjes uit Hasselt waren met vakantie aan onze kust toen ze in de nacht van 22 op 23 augustus 1995 door Marc Dutroux en zijn kompaan Michel Lelièvre werden ontvoerd. Een jaar later werden hun levenloze lichamen teruggevonden onder een loods in Jumet, bij Charleroi. Wat er precies met hen gebeurde, wie er allemaal bij betrokken was en onder welke omstandigheden ze stierven, is tot op vandaag gehuld in mysterie. Een reconstructie van wat we wél weten. 

6 reacties

  • Gertie Daerden

    4 jaar geleden
    Zaken raken niet opgelost, als er machtige mensen bij betrokken zijn. Sommigen komen met alles weg.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Meisjes zijn voor eeuwig in ons hart. 2 daders die al vrij zijn dat begrijpt geen enkel normaal denkend mens. Waarheid mag niet aan het licht komen dat is nu wel bewezen. Mijn gedachten zijn bij de ouders het leed dat hun is aangedaan is onmenselijk groot.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Deze zaak zal ook nooit opgelost geraken. Er is iemand gestraft en daar blijft het bij . Het fijne van heel de zaak zullen we nooit te weten komen. Dat is vaak in zulke zaken zo omdat bepaalde stinkende potjes gesloten moeten blijven .
  • James Bootsgezel

    4 jaar geleden
    Dat er al wel mensen vrij zijn is een grote schande , dat weten we al zeker wel !
  • paul merckx

    4 jaar geleden
    Het is niet helemaal opgelost omdat men het gewoon niet wilde.