Archieffoto van Alexei Navalny.
Volledig scherm
Archieffoto van Alexei Navalny. © va

Russische oppositieleider Navalny aangekomen in Duitsland voor behandeling

Het vliegtuig met aan boord de Kremlincriticus Aleksej Navalny (44) is vandaag rond 8.45 uur geland in Duitsland. Dat heeft zijn woordvoerster Kira Jarmisj bevestigd. De opposant, die in coma ligt na een vermoedelijke vergiftiging, zal in de hoofdstad Berlijn verder onderzocht worden. Het leven van Navalny is niet langer onmiddellijk in gevaar, stelde de Russische arts Anatoli Kalinitchenko gisteren nog. 

31 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Net zoals bij MH17 komen ze om het uur met een ander verhaal af. Zo dom zijn ze dan. Blijf bij je verhaal en het wordt toch een béétje geloofwaardig.
  • René Mattyns

    4 jaar geleden
    En geen woord over wat het dan zou (kunnen) zijn waar de man dan wel last van heeft.
  • robby dobbels

    4 jaar geleden
    Wie zegt dat Poetin dit gedaan heeft? Chemische stoffen vind je overal, kan ook een poging zijn om iets in de schoenen van Poetin te schuiven en hem in diskrediet te brengen. Vroeger gebruikte hij over andere stoffen zoals Polonium-210, nu plots iets totaal anders. Heb er toch mijn vragen bij. Navalny zal wss meer dan 1 vijand hebben.
  • Dominiek Vandekeere

    4 jaar geleden
    Wat een slechte grap ook weer. De reëele aanhang van Navalny is letterlijk te verwaarlozen, zeker bekeken op het totaal aantal inwoners in Rusland, in tegenstelling tot wat de media (en dus de EU klunzen) ons willen doen geloven. Maw Navalny letterlijk uitschakelen (en van hem dus een internationale martelaar maken) heeft het Kremlin niets maar dan ook niets bij te winnen. Als er hem al iemand uit de weg zou willen ruimen zou ik eerder binnen CIA middens gaan zoeken.
  • Frederik Vandevelde

    4 jaar geleden
    Waar moeit Europa zich eigenlijk mee?