©  BELGA

Toplui van FNG-groep in verdenking gesteld

Mechelen -

De Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl heeft drie toplui van de ondertussen failliet verklaarde FNG-groep in verdenking gesteld voor verscheidene juridische inbreuken. De drie zijn na hun verhoor vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Anderhalve week geleden raakte bekend dat het Antwerpse parket een onderzoeksrechter had gevorderd om na te gaan of en vooral welke misdrijven er waren gepleegd bij de failliete modegroep FNG, die onder meer winkels als Brantano, CKS, Claudia Sträter en Fred & Ginger in haar portefeuille had. Dat gebeurde nadat beurswaakhond FSMA een dossier had overgemaakt aan het gerecht.

Begin deze week werden er op verschillende plaatsen huiszoekingen uitgevoerd. Drie toplui van de failliete groep - het zou onder meer gaan om Dieter Penninckx - werden grondig verhoord en uiteindelijk voor de onderzoeksrechter geleid.

Die besliste om hen in verdenking te stellen voor valsheid in geschrifte, manipulatie van de beurskoers, indienen van valse jaarrekeningen, misbruik van vennootschapsgoederen en het niet meewerken met de FSMA.

De onderzoeksrechter besliste uiteindelijk om het trio niet aan te houden. Ze werden onder voorwaarden weer vrijgelaten. Het onderzoek naar het mogelijke gesjoemel wordt de komende weken verdergezet.

Enkele dagen geleden raakte bekend dat de Claes Retail Group, bekend van de winkels JBC en Mayerline, het modemerk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge van het failliete FNG heeft overgenomen. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bedrijven Mechelen