Direct naar artikelinhoud
Politiegeweld

▶ Nieuwe beelden: man die overleed in cel op luchthaven Charleroi, verzette zich hevig bij arrestatie

Arrestatie op het tarmac in Charleroi.Beeld VTM NIEUWS

VTM Nieuws heeft andere beelden getoond van de arrestatie van de Slovaakse man, die overleed na een hardhandig politieoptreden op de luchthaven van Charleroi. Daarop is te zien hoe de man zich verzet. De controverse rond de dood van de man is groot, niet alleen in ons land, maar ook in Slovakije.

Video wordt geladen...

Op de beelden is te zien hoe de man door vier agenten op het tarmac wordt weggedragen, terwijl hij hevig tegenspartelt. Net daarvoor was de man namelijk van het vliegtuig gezet. “Ik denk dat wij op de tiende of de twaalfde rij zaten”, getuigt de passagier die de beelden maakte. “Toen kwam er plots een man naar boven die redelijk agressief overkwam. Hij plofte gewoon neer op de eerste rij. En net na hem kwamen er twee stewards. Ze hebben dan ongeveer een 5 à 10 minuten gediscussieerd en gebabbeld, totdat die persoon terug mee ging en van het vliegtuig stapte.”

Een agressieve arrestatie was het niet volgens de passagier. “Ze moesten hem wel op een bepaalde manier meekrijgen. Wandelen zat er niet in. Dat zie je ook op het filmpje. Hij was aan het trekken en stampen met zijn benen. Die werkte echt niet mee.”

De beelden van het gespierde politieoptreden later in zijn cel raakten pas deze week via Het Laatste Nieuws bekend en zorgen voor heel wat verontwaardigde reacties. Op de beelden is onder meer te zien hoe de luchthavenpolitie een Slovaakse man bruut behandelt, terwijl een agente een Hitlergroet brengt en enkele dansjes doet. 

Lees ook
Beeld RV