Egbert Lachaert (Open Vld) zou zijn zinnen nu vooral op een Vivaldi-coalitie gezet hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert (Open Vld) zou zijn zinnen nu vooral op een Vivaldi-coalitie gezet hebben. © Photo News

Politiek analist Carl Devos na koerswending naar Vivaldi: “De vraag is niet of er gevolgen zullen zijn, wel hoe ernstig ze zullen zijn”

Zoals het akkoord tussen PS en N-VA, is ook de koerswending van Open Vld naar Vivaldi een gamechanger. Het spel is voor veel spelers veranderd. Bij Open Vld zaten ze verveeld met het lek over hun omslag naar paars-groen, uitgebreid met cdH en/of CD&V. Dus ging het daar vooral spinning en framing, rond de vraag of er nu al dan niet een meeting was geweest waarop die keuze expliciet gemaakt was. Dat is evenwel bijkomstig, een afleidingsmanoeuvre voor de essentie: die koerswending.

134 reacties

  • Gerrit Mangé

    4 jaar geleden
    De democratie is reeds opgeblazen in 1991 na de grote overwinning van het VB. Toen alle zogenaamde de democratische partijen het cordon sanitaire hebben ingeroepen om meer dan 30% van de Vlamingen buiten spel te zetten. En kijk waar ze nu staan, ze halen nog amper 10% en bij de volgende verkiezingen zelfs de kiesdrempel niet meer.
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    De Franstaligen zijn altijd de heersende minderheid geweest en volgens heel veel Vlamingen mogen ze dat blijven omdat het voor hen is zoals het hoort, als ze ook maar een postje krijgen. De Vlaming moet knielen voor de Franstalige. Punt.
  • Kris Delen

    4 jaar geleden
    N-VA heeft wel degelijk iets gerealiseerd Jean Pierre.. Denk o.a. eens terug aan het proberen openzetten van de grenzen via ambasades wereldwijd naar België, waar niemand controle op zou hebben. Het zou er lief uitgezien hebben hier.
  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Democratie bestaat niet in België.
  • bram de mey

    4 jaar geleden
    jean pierre kieken ze hebben nog nooit in de regering gezeten VB kunde niets realiseren snappie