Marius Becker/dpa
Volledig scherm
© Marius Becker/dpa

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen met 17 procent gedaald naar gemiddeld 509,4 per dag

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is op een week tijd met 17 procent gedaald. Dat blijkt vanmorgen uit de gegevens van Sciensano. In de week van 12 tot en met 18 augustus werden gemiddeld nieuwe 509,4 besmettingen per dag geregistreerd. Ook het aantal opnames in de ziekenhuizen daalt, maar het gemiddeld aantal doden per dag blijft toenemen.

7 reacties

  • Harm De Zeeuw

    4 jaar geleden
    Kunnen we misschien gewoon accepteren dat er een fractie mensen sterft??
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Zo zal het blijven, op en neer en op en neer,...tot er genoeg immuniteit ontwikkeld wordt of (en) er een doeltreffend vaccin is. Intussen zal het leven verder gaan. Maatregelen die daarbij hinderlijk zijn zullen sneuvelen of niet opgevolgd worden. We kunnen niet anders.
  • Rudi Joos

    4 jaar geleden
    elke dag spreken ze maar over daling daling maar zo spectaculair vind ik het niet meer dan 500 per dag !! versoepeling zou ik niet echt doen.hoe komt het ? je weet toch perfect waar de meeste besmettingen zijn ?
  • Paul Van Oosterwijck

    4 jaar geleden
    Ik vraag vraag me serieus af hoe ernstig die cijfers worden doorgegeven en worden bijgehouden ... Nu nog worden er cijfers aangepast van 31 juli ! We zijn ondertussen 22 dagen later !?
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Ook doden aantal zal zakken, dat is nog een uitloper van hittegolf, blijkbaar wordt hittegolf ook als corona gerekende, zo kan je natuurlijk bezig blijven, meer testen helpen blijkbaar niet meer om extra corona patienten te vinden, dan zal men testen nog opdrijven, in de hoop meer corona patienten te vinden, en zo de mensen bang te maken.