Taylor de winnares.
Volledig scherm
Taylor de winnares. © RV

Geen revanche voor Persoon: Taylor na tien ronden opnieuw door jury uitgeroepen tot kampioene

BoksenGeen revanche voor Delfine Persoon tegen Katie Taylor. De Ierse werd na tien ronden door de jury uitgeroepen tot kampioene: 96-94, 96-94 en 98-93. De West-Vlaamse streed voor wat ze waard was en leek te kunnen leven met de beslissing van de jury. Ze boog letterlijk voor Taylor.

87 reacties

  • Moujahid Tegrini

    4 jaar geleden
    De beste en de sterkste heeft gewonnen
  • Mark Peeters

    4 jaar geleden
    Er zijn er hier beter die naar andere sport moeten kijken als je durft zeggen dat Taylor vorige x verdiend had gewonnen, zelfs nu was gelijk betere uitslag geweest, gingen nooit delfine laten winnen of moest ko geweest zijn.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    En daarmee is het doek definitief gevallen : Katie Taylor is 's werelds beste vrouwelijke bokser. Delfine Persoon moet zich daarbij neerleggen. Eigenlijk was dat de vorige keer ook reeds het geval, maar Delfine overschatte zichzelf. Bij deze kent ze nu haar grenzen.
  • RANDY VAN BUGGENHOUT

    4 jaar geleden
    Vooraf was reeds geweten dat Delfine een K.O. moest scoren om te winnen. Ja, Taylor is een technisch betere bokser dan Persoon, maar slagen ontwijken mag niet genoeg zijn om een bokskamp te winnen. Ik zou graag de stats van deze wedstrijd ronde per ronde eens bekijken, maar vind ze voorlopig nergens. Misschien veelzeggend. De wedstrijd was close, maar ik denk dat Delfine meer treffers plaatste.
  • L.R. JANSSENS

    4 jaar geleden
    Ik denk dat het enige verschil is dat Persoon nog een volledige dagtaak heeft en haar tegenstandster fullprof. DAT is het enige verschil. In belgie worden onze olympische en wereldkampioenen aan hun lot overgelaten. Kijk in de ons omringende landen,daar worden die gasten nog steeds hoog ingeschat.