Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Politie schiet vluchtende zwarte verdachte dood in Louisiana

Politieagenten in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana hebben gisteravond een vluchtende zwarte verdachte doodgeschoten. Volgens de politie was het slachtoffer gewapend met een mes. Ze hadden eerst tevergeefs gebruikgemaakt van tasers om Treyford P. te stoppen. Agenten openden het vuur toen de 31-jarige in een kleine supermarkt wilde binnenwandelen.

18 reacties

  • Eddy Keulier

    4 jaar geleden
    Dat ze hem moesten stoppen is zeker. Ze hadden beter 10 keer laag geschoten, hij zou dan niet ver meer lopen met een kogel in been of knie.
  • kristiaan durnez

    4 jaar geleden
    nooit of nooit is het hun schuld , misschien eens beginnen om zonder mes op straat rond te lopen
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In het VK, Ierland, Australië of Noorwegen heb je meestal ongewapende agenten. Dat heeft een historische achtergrond. Maar over het algemeen wordt daar gesteld dat agenten aan de kant van de burger staan en deze verdedigen, ook tegen de overheid. En dus niet een repressiemiddel van de overheid zijn. En ook al worden wel eens ongewapende agenten neergeschoren. Er vallen minder doden onder politiemensen dan in de VS. Waar eigenlijk geldt dat je als eerste moet schieten om een kans te hebben.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De politie heeft niet het recht om zelf een doodvonnis uit te roepen en uit te voeren. Zelfs iemand die iets misdaan heeft die heeft recht op een proces en een verdediging in een rechtsstaat. Omsingeld door de politie en toch neer knallen met 10 keer raak schieten. Dat is ofwel misdadig ofwel professionele onkunde.
  • Alain Catry

    4 jaar geleden
    Als je weg vlucht is om dat je iets misdaan hebt ! Maar waarom schieten ze niet in de benen ?