Granaat ontploft onder geparkeerde wagen in Borgerhout

Iets voor 6u zondagochtend is in de Godtsstraat in Borgerhout een explosief ontploft onder een geparkeerde wagen. Er vielen geen gewonden, maar er is wel heel wat materiële schade.

De Antwerpse politie bevestigt dat er een ontploffing heeft plaatsgevonden. “Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk lab kwamen ter plaatse”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. Mogelijk is er een link met een ander incident eerder dit weekend. In de nabijgelegen Beukenstraat vond vrijdagnacht namelijk een schietpartij plaats op een woning.

Of er een link met het drugsmilieu is, maakt ook deel uit van het onderzoek. Het Antwerpse parket vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling door ontploffing en inbreuken op de wapenwet.

De granaatontploffing in Borgerhout zou wel los staan van een andere ontploffing, eerder op zaterdagnacht. Iets na 3u zaterdagnacht werd een voordeur in de Kerkhofweg in Deurne volledig vernield door een explosie. “Daar gaat het zeker niet om een granaat”, aldus Lommaert. Welk explosief dan wel ontplofte, wordt nog verder onderzocht. Terwijl de politie, het gerechtelijk labo en Dovo aan de slag waren in Deurne, hoorden ze in de verte de explosie in Borgerhout.

jtp

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER