Ex-Buffalo Jonathan David kan niet winnen bij debuut voor Lille, Franse sportkrant haalt genadeloos hard uit

Bron: BELGA

Lille, de nummer vier van vorig jaar in Frankrijk, is zaterdagavond op de openingsspeeldag van de Ligue 1 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Rennes. Jonathan David, die in het tussenseizoen voor zo’n 32 miljoen euro de overstap van AA Gent maakte, stond in de basis maar werd even voorbij het uur gewisseld. De Franse sportkrant l’Equipe vond Davids prestatie ondermaats.

Meer dan de uitslag was het vooral het snoeiharde oordeel van de Franse sportkrant L’Equipe die achteraf in het oog sprong. David kreeg de weinig benijdenswaardige eer om als flop van de match van het terrein te stappen, met een schamele drie op tien als quotering.

“De Canadese aanvaller, diep in de spits geposteerd, deed weinig met de zeldzame ballen die hij kreeg toegespeeld en toonde een duidelijk gebrek aan mobiliteit. Nog steeds onvindbaar en onzichtbaar na de pauze werd hij vervangen door Yilmaz (65’) die zich evenmin kon doorzetten.”

Bovenop de crisis bij de Buffalo’s blijkt nu ook hun vertrokken sterspeler op niet al te veel krediet te moeten rekenen bij de Franse pers. Het zijn moeilijke tijden voor het voetbal in de Arteveldestad.

De Franse sportkrant L’Equipe was duidelijk niet onder de indruk van de prestatie van Jonathan David. ©  Photo News

LEES OOK. Op zoek naar de vijf verschillen tussen het voetbal onder Thorup en Bölöni: het draait nog altijd vierkant bij AA Gent

(belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer