Concertgangers in Chongli hadden veel plezier op 15 augustus.
Volledig scherm
Concertgangers in Chongli hadden veel plezier op 15 augustus. © AP

In China begint het leven ruim acht maanden na de uitbraak van de coronapandemie weer stilaan normaal te lijken

Ruim acht maanden nadat het nieuwe coronavirus zich vanuit China over de rest van de wereld is beginnen te verspreiden, komt het leven daar stilaan weer in zijn gewone doen. Alles is opnieuw open, overdracht van Covid-19 is er nog amper. Toch blijft ook de angst rondwaren dat het weer fout kan lopen, schrijft de New York Times

21 reacties

  • Frank van Goethem

    4 jaar geleden
    Luc verstraelen, er is al 78 jaar lang een griep vaccin maar toch sterven er jaarlijks 650000 mensen aan de griep... Steek u vaccin waar dat ik het denk...
  • Alfons Vanacker

    4 jaar geleden
    @Luc Verstraelen, verkeerde informatie, je kan nu reizen naar China maar moet de opgelegde regels volgen. Jou virus vrij verklaring moet goedgekeurd worden in de Chinese ambassade in Brussel, daarna ga je op eigen kosten in China in een hotel in quarantine waarna er terug een test zal gedaan worden. @Obi Williams, "waar de virus is onstaan", enig bewijs van jou bewering, ik wens wat te leren en harde controleerbare bewijzen te zien.
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Er zullen waarschijnlijk veel meer doden zijn dan ze toegeven maar hebben meer discipline dan wij en staan er terug op korte tijd. Die discipline komt er natuurlijk ook door zware bestraffingen wanneer men de wetten niet naleeft. Niet zoals hier waar de rechters agenten beschouwen als de lolsmurf van dienst.
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Onze westerse wereldleiders zijn toch bekwaam!!!!
  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Bij ons wanen velen zich viroloog en is men te soft in het doen naleven van de maatregelen ,de Chinezen hebben zo hun methodes waardoor iedereen dat wel doet !
  1. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”