Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

“28 biljoen ton ijs gesmolten binnen 30 jaar, miljoen mensen zullen moeten verhuizen”

De opwarming van de Aarde heeft ertoe geleid dat tussen 1994 en 2017 zo'n 28 biljoen (28.000 miljard) ton ijs is gesmolten, stellen Britse onderzoekers, aldus The Guardian. De ontstelde onderzoekers zijn tot die conclusie gekomen na een analyse van satellietbeelden.

11 reacties

  • Andy Staelens

    4 jaar geleden
    Inderdaad Marc Vleugels, het bewijs dat eenieder een pc kan opstarten.
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Wat een ongelooflijke onwetende domheid in de commentaren. Het wetenschapsonderwijs heeft nog veel werk.
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Hetzelfde zei men dertig jaar geleden ook. Al die voorspellingen, maar dan ook allemaal, zijn niet uitgekomen. Al de modellen van het IPCC hebben de bal misgeslagen, dat kan nu wel bewezen worden. En toch maakt men nieuwe modellen die nog erger de bal misslaan.
  • Martine Esprit

    4 jaar geleden
    En vanwaar komt de klimaatopwarming ? Hectares vol met zonnepanelen die sattelieten energie sturen vd superrijken op de maan ? C19 stinkt langs alle kanten !
  • Sevin Murad

    4 jaar geleden
    Aan Jurgen Vergaelen: Let op dat je straks als "Belg" niet moet verhuizen!? Want zover ik weet, leeft 6 % van "jullie" onder de zeespiegel en "België" staat op tiende plaats van meest bedreigde landen bij stijging ervan! Dus als "Jij" straks bij mijn land aanklopt, zal ik jou zeker graag ontvangen, maar niet met open armen! Wel met open r.. S!