Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Onlinedatabank publiceert privégegevens politici online: “Administratieve boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro”

De gegevens van zo’n 20.000 Belgische politici liggen online voor het grijpen, een grove schending van de privacy. De gegevensbeschermingsautoriteit, de vroegere privacycommissie, gaat stappen ondernemen tegen een onlinedatabank die de privégegevens van politici online plaatst en zelfs verkoopt. 

66 reacties

  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Alles van politici moet geheim blijven terwijl van gewone burger alles overal te grabbel ligt, goed dat zulke zaken gebeuren wettelijk of niet.
  • Daniel Cuypers

    4 jaar geleden
    Rutten die hierop als eerste verbijsterd reageert zou wel eens heel wat te verbergen hebben. By the way, twintigduizend(20.000) politici in een onooglijk België.? Wie zijn ze, wat doen ze (als ze al iets doen natuurlijk) en wat kost dit allegaartje de belastingbetaler?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Al onze gegevens zitten ook in een databank, bij het invullen van mijn belastingsbrief kwam ik erachter dat er een 625 ste deel van een erfenis op mij wacht.
  • Iwan xxxxx

    4 jaar geleden
    zelf maken jullie wetten om alles van de burgers in databanken te stoppen onze privacy is weg nu weten jullie ook hoe dat voelt
  • Ludovic De Beuckeleer

    4 jaar geleden
    en wat met de gegevens van de gewone burgers , wij worden in volle verkiezingsstrijd ook overspoeld met propaganda van de partijen , dat mag dan , je hebt een openbaar ambt en je moet /mag bereikbaar zijn. 20.000 zakkenvullers is toch wel een beetje te veel van het goede .