©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Geen doelpunten in derby: titelkandidaat Westerlo bijt tanden stuk op stug Lierse K.

Na amper één speeldag is Westerlo al twee punten kwijt. Het domineerde de wedstrijd tegen Lierse K., maar scoren bleek een brug te ver. Voor de rust hield de rechterpaal Westerlo tweemaal van een doelpunt. In de tweede helft speelde de thuisploeg te ongeïnspireerd om de bezoekende verdediging te ontwrichten.

LEES OOK: Lierse K. pakt onverwacht punt in derby tegen Westerlo: “Een enorme opsteker”

LEES OOK: Westerlo van Bob Peeters morst meteen met punten: “Zo kunnen we geen wedstrijden winnen”

Geen Pietro Perdichizzi op het wedstrijdblad bij Westerlo. De Italo-Belg ondervond nog te veel hinder van zijn enkelletsel dat hij in de laatste oefenwedstrijd tegen MVV opliep. Niet Maxime Biset, vorig seizoen de aanvoerder bij de Kemphanen, was zijn vervanger, maar wel Noel Soumah. Bij Lierse K. begonnen Emile Samyn en Hannes Smolders verrassend op de bank, al mocht Samyn zich al snel warm lopen. Nauwelijks vijf minuten ver bleef Simon Vermeiren liggen, de wedstrijd van de bezoekende spits zat er al op.

Lierse K. was niet naar ’t Kuipje afgezakt om zich in te graven. Het team van trainer Tom Van Imschoot speelde fel en agressief. De flanken werden goed afgedekt en de bezoekers loerden op de counter. Doelman Berke Özer moest in de eerste minuut meteen gevat tussenkomen. Net voor het openingskwartier ontsnapte de fusieploeg wel aan een vroege voorsprong. Tot twee keer toe bracht de paal in de dertiende minuut redding. Eerst devieerde een speler van Lierse K. de bal, na een hoekschop, met het hoofd ongelukkig tegen de eigen rechterstaak. Enkele seconden later hield diezelfde paal Vetokele van een doelpunt. Een verdwaalde voorzet van Remmer werd door doelman Bernd Brughmans over het doel getild en in minuut 42 had het schot van de Deense rechterflankverdediger te weinig power. Op slag van rust waagde Lukas Van Eenoo in de draai zijn kans. Brughmans liet zich opnieuw niet verrassen.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Emile Samyn. Zijn schot in de 57 minuut ging voorlangs. Ruim tien minuten later ging een schot van Christian Brüls net naast. Westerlo drukte de bezoekers steeds meer achteruit. Maar de thuisploeg speelde te overhaast, de voorzetten misten precisie en telkens zat er wel een bezoekend been tussen. Zelfs vijf minuten toegevoegde tijd brachten geen soelaas. Zo eindigde de derby op een doelpuntenloos gelijkspel.

Bart D’haene

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL