EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen duikt onder 500, nu 9.992 overlijdens

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België op weekbasis duikt weer onder 500. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano. In de week van 14 tot en met 20 augustus werden gemiddeld nieuwe 493,3 besmettingen per dag geregistreerd, een daling met 15 procent in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal opnames in de ziekenhuizen daalt, het gemiddeld aantal doden per dag stabiliseert.

25 reacties

  • Verbeeke Nico

    4 jaar geleden
    @Bart Huysmans, zou volgens de statistiek de nauwkeurigheid van de grafiek niet moeten verhogen naarmate er meer data ter beschikking is? Indien wat u zegt waar is zou een 'plotse' sprong zien ipv een geleidelijke stijging.
  • Bart Huysmans

    4 jaar geleden
    Als men een grafiek maakt, dient deze statistisch correct te zijn. De grafiek van het aantal besmettingen heeft geen enkele waarde omdat de parameters veranderd zijn: er wordt tot 10x meer getest! De omstandigheden zijn dus verschillend. De correcte grafieken zijn deze van ziekenhuisopnames en doden. Hierbij heb je een vergrootglas nodig om een tweede golf te vinden! Pure psychose en paniekzaaierij. Sinds het dragen van maskers is ingevoerd, is alles onder controle. Was eerst niet nodig...
  • Matthias Desmet

    4 jaar geleden
    Wie dit nog gelooft snap ik niet. Volgens mij is er gewoon geen stijging geweest maar gewoon gemanipuleerd. Want normaal ging het toch ook stijgen als men uit verlof terug komt? Het is het tegenovergestelde. Srry maar de maatregelen van de bubbels volg ik niet. Ik zie wie ik wil zien en wanneer ik wil...
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Kan men die overlijdens eens opsplitsen in leeftijdsgroepen en of ze "door" of "met" het coronavirus stierven. Helaas zullen deze cijfers nooit en te nimmer in de media verschijnen want daaruit gaat het geblunder van GEES en de politiek verantwoordelijken blijken.
  • Lebeau Kevin

    4 jaar geleden
    John Deventer ? Als je positief test ben je besmet. Wat snappen sommigen niet...