©  ISOPIX

Ophef rond Nederlands koningspaar: Willem-Alexander en Máxima schenden coronamaatregelen tijdens vakantie

Bron: RTL, Telegraaf

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland niet aan de coronamaatregelen gehouden. Ze respecteerden de social distance niet, zo meldt RTL Nieuws op basis van een foto die online circuleert.

Op de foto zien we het koningspaar in een restaurant op het eiland Milos. Ze poseren naast een van de eigenaren, zonder dat ze daarbij een anderhalve meter afstand houden. Zowel Willem-Alexander als Máxima dragen ook geen mondmasker, al heeft de koning er wel eentje vast in zijn rechterhand.

“Foutje”

Dat de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima op een zondag verschenen vakantiefoto minder dan 1,5 meter afstand van iemand houden, komt doordat ze daar “in de spontaniteit van het moment” niet goed op hebben gelet. “Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen”, laten de koning en koningin weten in een tweet van het Koninklijk Huis.

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Bijzonder detail: de koning draagt in zijn rechterhand een mondkapje. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, een van de eigenaren is. “De foto was voor een privéfotoalbum”, zegt de maker van de foto. En over het schenden van de coronaregels: “dat was een foutje”.

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was voorlopig nog niet bereikbaar voor commentaar.(mtm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer