Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ShutterStock

Wetenschappers willen Belgisch onderzoek naar risico's nauw contact tussen mens en dier

In een open brief vraagt een groep wetenschappers aan de overheid om dringend onderzoek te laten uitvoeren naar de gezondheidsrisico's van nauw contact tussen dieren en mensen in België en Vlaanderen, waaronder virusoverdracht. De groep bestaat uit (dieren)artsen, organisaties en onderzoekers verbonden aan Belgische universiteiten en wetenschappelijke instellingen.

4 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Maak de veeteelt uitsluitend bio. Dan moeten die beesten naar buiten gaan en moeten de ruimten groter worden. Dat zijn o.a. de voorwaarden van bio. Het is geen mirakeloplossing maar het kan wel enorm bijdragen. Wat covid-19 betreft: ik denk dat het virus gemanipuleerd werd in een lab. Jarenlang.
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Je acht het niet voor mogelijk straks zal je poes of hond nog als virusdrager worden aanzien, wacht maar af, ook dat zullen ze de mensen nog willen afnemen, de onvoorwaardelijke liefde van een huisdier, of moeten ze misschien in de toekomst ook een muilmasker op.
  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    Er is een groot tekort aan groen en het is dan ook onvoorstelbaar dat minister Demir de Groene Delle wou omtoveren in een industriepark. Een ander vb: het Wullebus wou men ook betonneren voor de bouw van windmolens. N-VA denkt enkel aan geld en niet aan de gezondheid van de burgers. Terwijl een goede gezondheid (leefomgeving) en economie hand in hand gaan. Wie zich goed voelt, zal beter presteren op de werkvloer. Een ander voordeel: minder kosten voor de gezondheidszorg (medicatie, astma...).
  • frans vereken

    4 jaar geleden
    Voor mij niet gelaten. Eet pakken minder vlees en 't is opgelost. Net als drugs; Hoe meer je ervan neemt, hoe minder plezier. Af en toe eens iets nuttigen zal meer genot opleveren dan alle dagen van hetzelfde.