TikTok
Volledig scherm
© TikTok

“Ik zorgde net voor extra reclame”: werkneemster onthult in TikTokvideo hoe klanten goedkoper drank kunnen bestellen en krijgt haar C4

Een werkneemster van een fastfoodrestaurant in Bay Area (San Francisco) heeft in een TikTokvideo verklapt hoe klanten goedkoper icetea kunnen bestellen. Tot haar grote verbazing werd ze enkele dagen later ontslagen. “Zo oneerlijk, ik heb het bedrijf net een hele hoop gratis publiciteit bezorgd”, klinkt het.

8 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Ik weet niet hoe de werkreglementen in de V.S. in elkaar zitten, maar ik weet dat in mijn werkreglement staat dat, als ik productieprocessen, of dingen die de onderneming nadelen kan berokkenen, openbaar maak, ik me aan mijn C4 mag verwachten. Zeer terecht, uw werkgever neemt je in vertrouwen en verwacht dat je geen profijt gaat maken door de onderneming te benadelen.
  • Marnix Malone

    4 jaar geleden
    2,5 miljoen volgers, die komt er wel. Een ander zal graag willen betalen voor die publiciteit. Ze bracht het nog positief, als "hack". Ze had evengoed kunnen stellen dat haar werkgever zijn klanten kinderlijk misleid, wat ook zo is.
  • Ruben Beylemans

    4 jaar geleden
    Natuurlijk mag dat niet.Je moet neutraal blijven ten op zichte van het bedrijf.Zeker in openbaar moet je zeker opletten.
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Terecht ontslagen. Veel geluk nu nog elders werk te vinden!
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Iedereen die door zijn acties voor financieel nadeel voor zijn baas zorgt wordt terecht ontslagen , zo simpel is dat.