VLNR: Geert Molenberghs, Niel Hens en Pierre Van Damme.
Volledig scherm
VLNR: Geert Molenberghs, Niel Hens en Pierre Van Damme. © Belga

"Zonder coronamaatregelen vallen er in ons land minstens 60.000 doden”

Als de Belgische overheid geen enkele maatregel had opgelegd, dan zouden er minimaal 60.000 coronadoden vallen vooraleer de groepsimmuniteit bereikt zou worden. Dat blijkt uit berekeningen door biostatisticus Geert Molenberghs, zijn collega Niel Hens en professor Pierre Van Damme.

40 reacties

  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Wat ik op het einde van de rit in 2020 graag eens zou zien zijn de cijfers van de zelfmoorden in Belgie vergeleken met de vorige jaren.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Ondanks al de zgn maatregelen staan we nog steeds bij de top van het aantal doden in verhouding tot het aantal inwoners.! Dus weinig reden om zichzelf op de borst te kloppen voor de 'goede aanpak' Experten en politiek beiden onbekwaam in deze.
  • Martin Maebe

    4 jaar geleden
    @ Walter Baeck: De pandemie brak uit begin 2020. Begin 2021 krijgen we de statistieken van 2020. Uw statistieken van 2018 en 2019 zijn dus niet relevant. En die vergelijking met Zweden mag best stoppen. De bevolkingspopulaties zijn bijna evenredig (verschil van 1 miljoen), qua oppervlakte is Zweden tot wel 15 x uitgestrekter. In Groenland of Lapland zullen er ook sowieso minder coronadoden te betreuren zijn.
  • Erwin van Driessche

    4 jaar geleden
    De eerste corona-golf was voor Belgie een totale verrassing en we merkten direct dat ons land niet voorbereid was en de politici onbekwaam waren! Men had hier tekorten op alle vlakken, of het nu beschermingsmateriaal was of medische zorgen! Vooral de ergste dupe's waren de woonzorgcentra, die men maanden lang in de steek gelaten heeft qua adequate hulpmiddelen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dat noemt de oversterfte, Sonja Mouton. En dan komt men in ons land aan ongeveer evenveel corona doden. En in andere landen zoals VK, Nederland of Zweden aan veel meer dan ze officiëel opgeven.