Brantano Gentbrugge. Mensen schuiven aan met zakken vol schoenen. De politie maant in de winkel aan dat maar één persoon per bubbel in de winkel blijft om aan te schuiven en betaling te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Brantano Gentbrugge. Mensen schuiven aan met zakken vol schoenen. De politie maant in de winkel aan dat maar één persoon per bubbel in de winkel blijft om aan te schuiven en betaling te doen. © Wannes Nimmegeers

Brantano-medewerkers getuigen over uitverkoop: “Ze scholden ons uit en gooiden alles op de grond. Wij hebben het slechtste in de mensen gezien”

“Ze scholden ons uit en gooiden al wat ze niet wilden op de grond. Zeiden we dat ze niet mochten passen? Dan trokken ze voor onze ogen hun broek uit. ’s Avonds was de winkel een stort.” Dat vertellen medewerkers van Brantano, nu de uitverkoop van de failliete winkels chaotisch blijft verlopen. Gisteren was het opnieuw urenlang aanschuiven, tot ongenoegen van veel shoppers én het personeel. “Wij hebben het slechtste in de mensen naar boven zien komen.”

71 reacties

  • firmin uitterschout

    4 jaar geleden
    Wat me opvalt is dat ik de laatste dagen niets meer over die vakbonden hoor . Die laten de mensen die daar werken volledig aan hun lot over . Stel me ook de vraag wat zij nu echt hebben gered voor voor alle mensen van Brantano . Hadden beter voordien wat beter constructief meegedacht . Cks en F&G hebben geen vakbond en de overname Is geruisloos verlopen . Het de premies van het lidmaatschap wordt mooi doorbetaald
  • Jean Leemans

    4 jaar geleden
    Dierenrijk, mensdom... En waar haalt Moyersoen het recht om de mensen die de zaak sloten paniekeurs te noemen? Schandalig. Hij is tenslotte verantwoordelijk voor de uitverkoop. Misschien had hij beter eerst eens een expert/consultant geraadpleegd?
  • Albain Coppens

    4 jaar geleden
    De oorzaak van dit gebeuren is ontegensprekelijk de curator. Als men men solden geeft begint men trapsgewijs vanaf 30, 40 , 50% en nadien op het allerlaatste moment de 70%. Bedankt curator je zet de medewerkers in hun hemd, niet alleen worden ze uitgescholden maar er zal ook veel minder overblijven om hun uit te betalen. Als curotar moet je met dit gegeven rekening houden en anders ben je wereldvreemd.
  • Aline Schaek

    4 jaar geleden
    Getuigd van hoeveel respect het veilinghuis voor de medewerkers nog heeft . Winkels sluiten alle mensen zijn ontslagen . Je moet zin hebben er nog te staan voor uitvekoop
  • Marijke Van Heirstraeten

    4 jaar geleden
    Beter al de schoenen in een camion gestoken en naar een grote hangar gebracht en daar met een tijdslot werken dat je moet reserveren en met een maximum aantal mensen binnen. Op de uitverkoop van Torfs is dat zo geregeld en werkt perfect. Staat ook maar 1 schoen in de rek. De andere krijg je pas als je gaat afrekenen!