Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Geen risicogroep? Dan pas griepprik vanaf 15 november

updateDe vaccinatie tegen de seizoensgebonden griep zal dit jaar in twee fases verlopen. Risicogroepen en personeel uit de gezondheidssector krijgen voorrang, pas vanaf 15 november komt het brede publiek in aanmerking. Dat meldt huisartsenvereniging Domus Medica.

7 reacties

  • Lynn Beaune

    4 jaar geleden
    Ik behoor ook tot de risicogroep (astma) en heb nooit een griepprik gehad, maar ook nog nooit de griep. En ik ben er intussen 58.
  • Tony Dubois

    4 jaar geleden
    Jozef Van Vaerenbergh : Het gaat over de gewone griepprik niet over covid 19. Ik ben risico geval en heb elk jaar zo een prik en nog nooit griep gehad sinds ik die prik krijg.
  • Ja Rodrigus

    4 jaar geleden
    Ik zou net iedereen zo snel mogelijk die griepspuit geven.als je dan ziek wordt weet je tenminste dat het geen griep is. Of zijn er weer te weinig griepvaccin in dit topland
  • Monique Daele

    4 jaar geleden
    Daele Monique,al die rekening houdt voor een vaccin?Ik ben 60j.en momenteel geen risico.Wanneer mijn reis in oktober doorgaat (buiten Europa)een spuit malaria en als ik terug kom een spuit griep(2weken quarantaine) iemand van 64j.krijgt een spuit voor de longen en de risicopatiënt verplicht een griepspuit en tevens een spuit voor de longen
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Ze gaan dus massaal uit-testen op de risicogroepen. Vraag mij af of dit wel een goed idee is. De veiligheid van deze vaccins zijn nog niet bewezen. Integendeel er zijn al hevige reacties op gezonde testpersonen vastgesteld. Toch benieuwd naar de resultaten.