Venema Media
Volledig scherm
PREMIUM
© Venema Media

‘Septemberfacturen’ wegen nog zwaarder door corona: met deze 10 tips hou je ze onder controle

Veel gezinnen hebben elk jaar budgetstress in de aanloop naar het nieuwe schooljaar. Dat corona het dit jaar extra moeilijk maakt, ziet ook experte Sara Van Wesenbeeck in haar praktijk. "Zelfs voor wie wél aan het werk bleef. De spaarbuffer verdwijnt als sneeuw voor de zon." De budgetcoach geeft tien tips om de schoolstart betaalbaar te maken.

32 reacties

  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Er gaat veel te veelgeld naar ' nevenactivitriten zozls uitstappen enz. Sommige scholen zijn bijna reisbureau's met elk jaar in t middelbaar een meerdaagse reis naar Praag , Berlijn en noem maar op. Veel ouders moeten zich pijn doen om hun kinderen mee te laten gaan met de groep , want ja ze willen niet onderdoen he...
  • Conny De Groote

    4 jaar geleden
    Helemaal eens met frans van gompel en Sabine De Raedt.
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Wacht maar tot aanslagjaar 2020 in het voorjaar in de bus valt. Op werkloosheidsvergoeding wordt zo goed als geen voorheffing afgehouden, maar volgend jaar komt vadertje staat zijn deel terug opeisen. Volgend jaar zullen we de economische gevolgen gaan voelen van het schrikbewind van Van Ranst & co.
  • Christine Raes

    4 jaar geleden
    De meeste mensen kunnen niet met geld omgaan. Ze leven in een FB maatschappij waar het belangrijker is om te pronken met je reizen en aankopen. Gezinnen met 2 werkenden verdienen voldoende geld om goed, maar wel verstandig te leven. Als wij zien wat andere tieners soms uitgeven aan kleren, reizen en etentjes, niet normaal. We leven in een digitale pronk maatschappij.
  • bart vansteenkiste

    4 jaar geleden
    laat eens uw zorgen rusten voor de dag van vandaag ,want de dag van morgen brengt alweer andere zorgen , denk niet te veel vooruit daar denken enkel de ongelovigen aan , aan geld en kleren en eten en luxe , ze zouden nog liever hun kleren en luxe houden ,dan het leven op zich alleen , wat als u maar enkel eten en drinken had wat zou u dan zeggen zelfmoord , oharme toch.. het laat me allemaal koud ik denk daar allemaal niet aan an geld eten luxe ik leef van dag tot dag , maak geen plannen nooit