Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Belg haalt minder geluk uit het werk, vooral arbeiders lijden onder corona

Het geluk dat Belgen uit hun werk halen, is lichtjes gedaald door de coronacrisis. Dat blijkt uit het jaarlijks grootschalig geluksonderzoek van de UGent en levensverzekeraar NN bij 2921 respondenten. Vooral onbegrip tussen medewerkers en hun leidinggevenden is gestegen. 

3 reacties

  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Vooral de productie arbeiders en bouwvakkers hebben het moeilijker ze doen meestal zwaar werk en kunnen veelal geen 1,5 m afstand houden dus de ganse dag met mondmasker op moeten de beoogde productie cijfers halen zonder koffie pauzes of koele dranken ter beschikking ook geen gelegenheid om s'middags warme maaltijd te nemen geen vlottende uren of thuiswerk altijd in de file
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Werkgeluk wat is dat ik heb nooit graag gaan werken. Er moet brood op de plank komen anders ging ik geen dag nog werken.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Natuurlijk is de tevredenheid over de leidinggevende verminderd door corona. De onmiddellijke chef moet toezien op de nieuwe regeltjes die het werk bemoeilijken of onwerkbaar maken. In andere gevallen voelen de arbeiders zich onveilig. Het is een moeilijk evenwicht maar de ontevredenheid zal vooral hoog zijn bij bedrijven waar het management blijft ontkennen dat er problemen zijn en de eerstelijns leidinggevende onder druk blijft zetten van thuis uit of vanuit hun ivoren toren.