Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Sven Hoppe/dpa

Amper helft 'rode reizigers' laat zich testen na terugkeer uit coronagebied

Ruim 300.000 Belgen moesten in quarantaine na een reis. Dat schrijft De Standaard. Wie uit rood gebied komt, laat zich echter nog te weinig testen. Daarnaast constateerde VTM Nieuws maandag al dat Belgische toeristen code rood omzeilen door via buitenlandse luchthavens op vakantie te vertrekken.

17 reacties

  • Medard Albrechts

    4 jaar geleden
    wat had men verwacht?, als de meeste mensen het zich niet aantrekken(covidje), waarom moet men dan de rest die wel voorzichtig is opsluiten, ?, en beperkingen opleggen, laat toch alles gewoon zijn gang gaan, de voorzichtige gaan het niet oplopen, en de roekelozen wel, die moeten dan maar de gevolgen dragen en zelf voor de kosten opdraaien ( geen ziekenkas tussenkomst meer)
  • Bart Daems

    4 jaar geleden
    Waarom niet opsporen, verplicht test/quarantaine, en bijkomend ook gerechtelijk vervolgen voor het negeren van verlichte maatregelen? Dat kan toch zo moeilijk niet zijn?
  • Anne Lieshout

    4 jaar geleden
    Zij die toch verkiezen dat op reis gaan met het gezin vóór gaat op de gezondheid van familie en medemens mag men mijns inziens opsporen en een zwaar beboeten. Dit mag gerust €1000 per gezinslid zijn. Maar deze boetes zouden dan wel integraal naar de gezondheidszorg moeten doorstromen. Is het nu echt onmogelijk om eens 1 jaar NIET op vakantie te gaan? Of eens 1 maand (maart) niet op café te gaan? Door hen zitten we nu allen opgescheept met deze maatregelen (tot einde jaar al zeker).
  • Michel Mahy

    4 jaar geleden
    Dat een streek rood is of niet zegt niet alles. In Frankrijk werd onlangs het departement Gironde rood verklaard (niet rood voor België). Men vergeet daar echter bij te zeggen dat de positieve gevallen zich voordoen rond en in Bordeaux en rond het Bassin d'Archachon. Waar ik woon in de Médoc zijn er in de laatste maanden slecht 5 gevallen geweest en dan nog in een hospitaal. Het is dus in de Médoc veel veiliger dan in de meeste gemeenten van België. Waarom zou ik dan op quarantaine moeten?
  • Jan Sout

    4 jaar geleden
    Eigenlijk heeft men mensen de keuze gegeven, je kan op reis met risico op quarantaine en meerdere testen. En in quarantaine daar krijg je een uitkering voor. Waarom registreren voor een QR code te krijgen maar niet opgevolgd worden. Er is een stilzwijgend verbond niet alleen met reizen / hotels / regio versus besmettingen en tracering dat werkt niet. Je gaat toch niet zeggen dat tracering werkt als je al maanden werkt waar veel volk komt maar besmettingen in de doofpot zijn gestoken.