© atv

Schaatsbaan en reuzenrad gesloten door weersomstandigheden

De ijspiste op de Groenplaats werd zaterdagnamiddag gesloten omdat er te veel sneeuw en ijzel op het dak boven de piste ligt. Dat meldt de stad Antwerpen. Ook het reuzenrad ging dicht door de weersomstandigheden. Zondag, op de laatste dag van Winter in Antwerpen, gaan de twee attracties wel terug open.

doro

De ijspiste van Winter in Antwerpen heeft dit jaar een dak boven de piste. Zo wordt er minder energie verbruikt en vormt ook regenweer geen probleem. Maar de vorming van sneeuw en ijzel zorgde zaterdag voor veel gewicht op het dak.

De brandweer vreesde dat het dak van de piste zou kunnen scheuren en dat gevaarlijke ijspieken naar beneden kunnen vallen. Een 40-tal schaatsers moest de piste verlaten. Ook het reuzenrad heeft last van ijsvorming en sloot op zaterdagavond.

Zondag opent de ijspiste in veilige omstandigheden vanaf 11 uur. Ook het reuzenrad opent dan terug voor de laatste dag winterpret.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER