Jozef Chovanec (links) werd op 24 februari 2018 hardhandig gearresteerd op de luchthaven van Charleroi. In de cel zaten agenten minutenlang op hem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Chovanec (links) werd op 24 februari 2018 hardhandig gearresteerd op de luchthaven van Charleroi. In de cel zaten agenten minutenlang op hem. © RV

Brief toont dat Buitenlandse Zaken afwist van uit de hand gelopen arrestatie van Chovanec: “Slovaakse ambassade vroeg na 3 dagen al uitleg in Brussel”

Drie dagen na de uit de hand gelopen arrestatie van Jozef Chovanec schreef de Slovaakse ambassade al over "een ernstig consulair incident op de luchthaven van Charleroi" in een brief aan de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel. "Dan kúnnen ze in België toch niet allemaal uit de lucht blijven vallen", vindt Henrieta (40), weduwe van Chovanec. De brief zit in het gerechtelijk onderzoek, net als nog meer mails tussen de FOD Buitenlandse Zaken en het Comité P.

43 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    In de media wordt verzwegen dat Reynders reeds drie dagen na het voorval op de hoogte was. Zal informeel met Michel en met de regeringsgetrouwe Jambon tot stilhouden hebben beslist. Vergeet niet dat ondertussen Reynders EU-commissaris is voor Justitie? Kan hij in dit ambt aanblijven. Zijn Ierse collega ligt voor overtreding van contactregels al onder vuur. En achter dit maneuver zal cvd&v toetreden tot vivaldi omdat de band met N-VA nu niet langer kan worden verdedigd. Wat een oplichterij?
  • Eduard Dierckx

    4 jaar geleden
    Natuurlijk weet de grote baas weer van niets. Blijkbaar is hij meer begaan door deze fascistische politiemensen een hand boven het hoofd te houden! Een geneesheer te vorderen zoals wettelijk voorzien is was blijkbaar te moeilijk voor deze agenten, of hun officieren. De zaak stinkt! Met veel respect voor alle politiemensen die keigoed werken, veel te weinig verdienen en hun leven riskeren voor ons, maar deze rotte appels moeten er definitief uit!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Het kabinet van Janbom zal wel degelijk op de hoogte geweest zijn van het overlijden van de man in de politiecel in Charleroi, maar ik denk niet dat het filmpje inbijlage stond, want dan zou het zeker 's anderdaags via facebook openbaar gemaakt zijn. Justitie, parket van Charleroi en de aanwezig dienstoverste hebben de beelden waarschijnlijk wel gezien, als de politiek niet reageerde waarom hebben ze dan zolang gezwegen.
  • Jean-Pierre Robbens

    4 jaar geleden
    Er wordt met mails gezwaaid waaruit blijkt dat Buitenlandse zaken op de hoogte was. Bij mijn weten is buitenlandse zaken nog geen Binnenlandse zaken. Wij weten ook dat Reynders met zijn Europeespostje bezig was. Indien blijkt dat Jambon op de hoogte was m, moet hij ontslag nemen. En dat die andere partijen dan wel eerst met bewijzen komen, de OVLD en CDV op kop want die hebben zelf genoeg stinkende potjes afgedekt.
  • simonne goderie

    4 jaar geleden
    We zien steeds een onaanvaardbare houding van ministers die van niks weten en te laf zijn om hun fouten toe te geven en liever aan struisvogel politiek doen ,droevig !