Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

OVERZICHT. Opnieuw minder nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is opnieuw gedaald. In de week van 15 tot en met 21 augustus werden gemiddeld 473,3 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is opnieuw een daling met 15 procent in vergelijking met een week eerder. Hoewel alle indicatoren de goede richting uitgaan, is het belangrijk om de regels en aanbevelingen te blijven volgen. “Het virus is niet verdwenen uit ons land”, waarschuwt Sciensano. 

13 reacties

  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Jos Mardig, hoe ga jij de oudere generatie beschermen als je zelf besmet bent? Als je niet ziek wordt ga je gauw denken dat het jou niet overkomt. Afgezien van de regels leef ik normaal, ik ben de regels gewend. Je kan net als de meesten klagen als je wil, maar het is makkelijker om ze te accepteren, dat geeft véél minder stress!
  • Joël Bornbergen

    4 jaar geleden
    alle, bekijk die grafiekjes en durf nog eens te zeggen dat al die paranoia nodig was avond klok... in dien van de overlijdens alleen al kun je niet eens spreken van een 2de golf, andere tonen maar de helft van de eerste golf. In EU moeten de leidinggevenden eens nen ruggengraat ontwikkelen... Paranoia en schrik heersen hier... Alleman wil zich groot voordoen op het wereldtoneel, maar schrik om deftige, doordachte beslissingen te nemen !
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Elk europees land heb je stijging van besmetting Belgié enkel daling , En sinterklaas woont in spanje
  • Jos Mardig

    4 jaar geleden
    Jens Ladrie: "iedereen houdt zich aan de regels"... Dat is de beste van het jaar... Kom je af en toe is in Antwerpen, Brussel, Deurne, Hoboken, Borgerhout?? Ik wel, dus ik weet genoeg. Dit virus heeft een traditioneel verloop, net zoals alle andere virussen. Er zal nog een volgende golf komen, en die zal weer minder zijn dan deze, en dat gaat zo nog even door. Bescherm de oudere generatie, en laat voor de rest de maatschappij terug normaal leven, en je zal zien dat alles goedkomt...
  • mario vermeersch

    4 jaar geleden
    hier speelt het weekend effect mee,in het weekend word er veel minder getest.gisteren waren er maar 156 nieuwe besmettingen en 4 doden.