Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Zes op de tien gezinnen met kinderen is bezorgd over ‘septemberfacturen’

Zes op de tien gezinnen met kinderen is bezorgd over ‘septemberfacturen’
Beeld Photo News

September is voor vele gezinnen financieel sowieso geen makkelijke maand en de coronacrisis doet daar een schep bovenop. Zes op de tien gezinnen met kinderen maken zich zorgen, blijkt uit een bevraging bij zeshonderd Belgen.

September, dat betekent voor wie kinderen heeft een stortvloed aan facturen: boeken en schoolgerief, misschien een nieuwe laptop, het inschrijvingsgeld voor universiteit of hogeschool, een bus- of treinabonnement, lidgeld voor sportclubs en jeugdverenigingen... “Gezinnen met kinderen voelen een zwaardere druk op de schouders”, zegt Christophe De Boeck. Hij is directeur van financieel dienstverlener Intrum, die de bevraging uitvoerde. “Een kostenpiek is er elk jaar in de aanloop naar het nieuwe schooljaar, maar met corona wordt het nu voor velen extra moeilijk.”

Ruim zes op de tien gezinnen met kinderen maken zich zorgen. Bij gezinnen zonder kinderen is dat vier op de tien. “De helft van de gezinnen met kinderen heeft na de facturen moeite om het einde van de maand te halen”, zegt De Boeck. “Als tweeverdieners kunnen zij vaak niet bij het OCMW aankloppen.