Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Wie mag (niet) naar school? Wat bij een uitbraak? Mogen grootouders kinderen oppikken? Alle veelgestelde vragen op een rij

1 september: alle leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs kunnen terug naar school, onder ‘code geel’ weliswaar. Het departement Onderwijs van de Vlaamse overheid heeft een aantal veelgestelde vragen over het nieuwe schooljaar beantwoord. Wat mag en wat kan niet? We lijsten de belangrijkste vragen en antwoorden hier voor u op. 

31 reacties

  • Hilde Van der Cammen

    4 jaar geleden
    Worden er na een volle lesdag met mondmaskers nog evenveen huistaken/toetsen gegeven als tevoren. Voor een deel van de kinderen (vb die met asthma) wordt dit wel een heel zware opgave.
  • Jose Hendrix

    4 jaar geleden
    Wanneer mogen we de kinderen gewoon weer in de klas brengen en met verjaardag vieren ook 1 ouder erbij zijn voor foto's
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik heb in vele scholen lesgegeven. Die regels zijn er maar dat gaat vlug verwateren want ze zijn niet realistisch. Dat doe je met robot Chineesjes maar niet met ... Enfin, het staat mooi al die regels. Iedereen is ingedekt en alle beetjes helpen zeker ? De geste telt ook. Que sera sera, denk ik.
  • Marie Rose Decabooter

    4 jaar geleden
    Goede zaak dat de school weer open gaat voor de kinderen.Ze hebben lang genoeg thuis moeten blijven.Ze hebben ook sociale contacten nodig gelijk alle mensen.Met mondmaskers gaat je het virus niet doden.
  • Eric Criel

    4 jaar geleden
    En hoe zit het met de social distancing in de middelbare klassen. Wordt het les geven as usual of gaat men zoals overal de regels naleven. Vermoedelijk kan men dan niet alle leerlingen laten plaats nemen. Wordt niet over gesproken