Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuw onderzoek: “Mondmaskers beschermen niet alleen anderen, maar zorgen ook dat je zélf beschermd bent”

Wie een mondmasker draagt, beschermt niet alleen anderen, maar verkleint ook de kans op coronabesmetting bij zichzelf aanzienlijk. Dat staat in een nieuwe wetenschappelijke studie waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of General Internal Medicine. Wie toch besmet raakt, heeft minder kans om ernstig ziek te worden.

83 reacties

  • william anthuenis

    4 jaar geleden
    De conclusie van een Amerikaans onderzoek. Daar kennen ze er wat van, hebben we al gezien. Graag zag ik eens de resultaten van Nederlandse en Zweedse studies.
  • ELIANE DE CONINCK

    4 jaar geleden
    Toch even in herinnering brengen: in de beginfase van de Corona-crisis werd de bevolking in België verzekerd dat mondmaskers dragen enkel nuttig was voor het medisch personeel. België beschikte toen NIET over een strategische voorraad mondmaskers: de oude voorraad was vernietigd en (wegens bezuinigingen) waren er ook géén nieuwe besteld! Eindelijk dus een plausibele verklaring voor het abnormaal hoge dodencijfer en het grote aantal intensive care patiënten door Covid-19 in ons land !
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Dat gedoe is intussen wel een hele industrie geworden...
  • Matthias Smalle

    4 jaar geleden
    Ik kan u nu 3 verschillende buitenlandse studies geven die het tegendeel beweren. Van deze comment maar zoals gewoonlijk
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    bart verveken: dat onderzoek stond op de sociale media, zeker? Waar ze vertellen wat je wil horen, niet wat je moet weten? Elke reden is goed om het draagvlak te verkleinen? Tot het moment dat je iemand besmet. Dan zijn plots de regels niet streng genoeg? Wil je dat moment meemaken? Wil je dat op je geweten? Ja? Doe dan maar je eigen zin. Ik kijk wel uit, maar kom niet in mijn buurt!