Jeremy Doku.
Volledig scherm
Jeremy Doku. © BELGA

Martínez laat Anderlecht-aanvallers Doku en Dimata debuteren, ook Eden Hazard, De Bruyne en Lukaku van de partij

Rode DuivelsRoberto Martinez heeft dinsdag zijn 29-koppige selectie bekendgemaakt voor de Nations League-duels van de Rode Duivels in Denemarken (5 september) en thuis tegen IJsland (8 september). Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn er gewoon bij, net als debutanten Jérémy Doku en Landry Dimata (beiden Anderlecht). Michy Batshuayi en Christian Benteke zijn dan weer de opvallendste afwezigen, achter de naam van Thomas Vermaelen staat nog een vraagteken.

66 reacties

  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Wat een leuke reacties van de vele 'voetbalkenners' hier. Uiteraard is het als niet-Anderlecht supporter droevig te moeten vaststellen dat alleen Anderlecht goede jeugdspelers heeft. Anderlecht investeert wel in de toekomst én Martinez heeft een kennersoog voor jong en talentvolle spelers. Bouwen aan de toekomst doen alleen de echte grote trainers en clubs. De pseudo 'grote' clubs doen aan korte termijn politiek en kopen liever spelers uit het buitenland om de bank te vullen.
  • BART MEUTERMANS

    4 jaar geleden
    Grappig! Al dat bashen op de selectie van de Anderlecht-spelers. Er valt echt wel iets voor te vinden. Doku sowieso. Dimata zou het moeten worden (wegens gebrek aan jonge opvolgers voor de toekomst), maar die is er nog lang niet, dus daar kan ik de kritiek enigszins begrijpen. Benteke en Batshuayi mogen gewoon Engeland niet uit. Maar over Vanaken wordt niks gezegd. Speelt momenteel als een bod, zit aan zijn plafond, is niet meer een toekomstoptie, heeft géén meerwaarde.
  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    @Geert. Welke opgeroepen speler heeft maar 3 wedstrijden gespeeld? Er is ook nog een vorig seizoen hé! En als je naar enkel dit seizoen kijkt, zijn er spelers bij die zelfs nog maar amper getraind zullen hebben!
  • Frank Waeghe

    4 jaar geleden
    Merkwaardig, jongeren van Anderlecht krijgen dadelijk een kans. Eeuwige bankzitters worden tot in den treure geselecteerd maar jongeren die een seizoen goed spelen in de eerste ploeg van hun club vallen weg.
  • Andre Ooms

    4 jaar geleden
    Chadli ? Speelt die nog ergens ?