Archiefbeeld van het strand in Zandvoort (Nederland).
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van het strand in Zandvoort (Nederland). © ANP

Terwijl bij ons coronacijfers dalen, worstelen buurlanden met stijgend aantal besmettingen in tweede golf: dit is stand van zaken

In ons land gaan de cijfers duidelijk in dalende lijn, maar dat is niet zo in de ons omringende landen. Terwijl de strenge coronamaatregelen hier hun vruchten lijken af te werpen, nemen sommige buurlanden eerder een afwachtende houding aan - met alle gevolgen van dien. Een overzicht.

20 reacties

  • Jan Sout

    4 jaar geleden
    We doen het beter? Ik heb liever dat ze meer testen doen ook in gemeenten waar er schijnbaar niets aan de hand is. De enige juiste mortaliteit en grafiek daarrond krijg je wanneer je meer kan testen. Vergeet niet dat men vele sterfgevallen bij corona geteld heeft, ook ziekenhuisopnames die niets met corona te maken hadden. Heel dat circus is wetenschappelijk of statistisch niet onderbouwd en geloofwaardig.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Maar niet te snel victorie kraaien. We waren al de kampioenen van de besmettingen en de doden, vooral in de woonzorgcentra.
  • Johan Swinnen

    4 jaar geleden
    Hoe komt het dat die Engelsen nog altijd vrolijk op het vaste land komen zuipen ?
  • Guido De Smet

    4 jaar geleden
    Dankzij de virulogen! Zonder hen was het al lang een catastrofe! Mag ook eens gezegd!
  • Ronny Cockuyt

    4 jaar geleden
    Overal rondom ons schiet het in de lucht,hier is het aan het zakken,voor hoelang? Ik heb de virologen ook al horen zeggen dat de corona geen grenzen kent dus,waarom zou het stoppen aan de grenzen,was vandaag in de kliniek,en een verpleegster daar vertelde mij dat ze hun hart vasthouden,voor terugkerende reizigers en opening van de scholen.