Direct naar artikelinhoud
Presidentsrace VS

Trump Jr. hard voor zijn vader: ‘Hij zal verliezen’

Donald Trump Jr. op de Republikeinse Conventie.Beeld Photo News

Donald Trump Jr., de zoon van de Amerikaanse president, gelooft niet dat zijn vader de presidentsverkiezingen in november zal winnen. Dat blijkt uit een getuigenis van een Republikeins activist aan The New York Times. Al is die uitspraak niet door Trump Jr. bevestigd en wordt ze door een van zijn woordvoerders ontkend. 

Volgens een Republikeins activist, die in nauw contact staat met Trumps zoon, heeft Trump Jr. aan hem verklaard dat “Trump zal verliezen, en dat het hem diep zal raken als hij verliest”. Dat beweert de activist aan The New York Times. “Hij is wel de enige die denkt dat we zullen verliezen”, zegt de activist nog. 

Trump Jr. is er volgens de activist van overtuigd dat als Biden wint dit zal resulteren in een federale vervolging van de president, zijn familie en zijn politieke bondgenoten. Want in een “vreedzame presidentsovergang tussen Trump en Biden gelooft hij niet”. 

Maar wat de Republikeinse activist rapporteerde aan The New York Times werd nog niet formeel bevestigd door Trump Jr. zelf. Een woordvoerder van Trumps zoon laat weten dat de uitspraken “100 procent vals zijn” en dat “hij die twijfels niet heeft”. 

De woorden die Trump Jr. zou hebben uitgesproken staan echter in schril contrast met wat hij zei in zijn speech tijdens het Republikeins partijcongres om de campagne voor het presidentschap af te trappen. Hij prees zijn vader en waarschuwde voor een naargeestig Amerika onder Biden.