Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © BELGA

Schoenenoorlog in de maak? “De wachtrijen bij Brantano zullen nog maanden nazinderen bij de concurrentie”

Torfs en Bristol zetten beter de hakken in het zand. Na de overname van Brantano door de Duitse gigant Deichmann krijgen de twee overblijvende Vlaamse familiebedrijven er een serieuze concurrent bij. En experten zijn het erover eens: “Die ellenlange wachtrijen van afgelopen dagen zullen nog máánden nazinderen.”

17 reacties

  • Dominique Hermys

    4 jaar geleden
    Brantano heeft ook goede schoenen, die ze ook bij Torfs verkopen. Voor de corona crisis had ik er al gekocht, ook met korting. Ik ging er graag winkelen. Vriendelijk personeel. Ik ga ze missen.
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat die schoenen hier op de markt dienden te worden gebracht. De Belgische markt is hiervoor veel te klein. Aldi en LIDL bv. hadden deze kunnen verkopen over gans Europa zonder probleem over een van een jaar. Met een prijssetting van - 50 procent had iedereen een goede deal kunnen doen op een ordentelijke manier. Nu totale chaos, zakkenvullende curatoren, de markt totaal verstoord.
  • danny kimpe

    4 jaar geleden
    Had Torfs, Bent, Berca bijvoorbeeld al hun zomersolden aan -65% verkocht online dan hadden ze ook goed verkocht en hadden ze nog winst. Je gaat niet uren aanschuiven voor 10% meer.
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Pol Vdv, die mensen waren ter plaatse en pasten hun schoenen. Uw uitspraak slaat nergens op! Veeleer is, dat velen nu zoveel nieuwe schoenen in hun kast hebben, dat ze het eerste jaar géén nieuwe schoenen meer nodig hebben en er dus ook geen gaan kopen bij Torfs e.a.. Bovendien komt een wereldspeler nu als extra concurrent op de lokale Vlaamse markt. Het aanbod verruimt en een prijzenoorlog kan de klanten ten goede komen. Maar de sector zal kreunen onder de dalende winstmarges.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    50% van wat ze kochten past niet, is te klein of te groot. Kudde, ongelooflijk!