Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in België daalt met 8 procent

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. In de week van 16 tot en met 22 augustus werden gemiddeld 490,3 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een daling met 8 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de update van de gegevens van Sciensano.

4 reacties

  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Er is niets dat erop wijst dat er een tweede golf komt omdat de wetenschappelijke wereld dit beestje beter en beter onder controle zal krijgen. De wetenschap heeft HIV eronder gekregen, na 30 jaar is er een vaccin tegen Lyme en ik hoop dat we nooit een mRNA vaccin moeten laten zetten maar dat de wetenschap een geneesmiddel vindt dat komaf maakt met Covid-19. In 2025 wordt trouwens verwacht dat er een vaccin kan uitkomen dat bijna elk cononavirus zal platleggen.
  • Daenekyndt Conchita

    4 jaar geleden
    Binnen nog geen 2 maand zitten we nog slechter dan nu, want die 2de golf was een Antwerpse golf - geen kat durft het zeggen. De 2de golf moet nog komen, ik zie nu al in het studentenhuis over me, de mondmaskers verdwijnen, handen geven en elkaar zoenen en die ouders doen lekker mee, die ene heeft een hond en laat zijn hond drinken van zijn drinkfles, dat het dier covid kan krijgen zoveel dierenliefde heeft hij niet, of zoals zovele geen verstand.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    aantal positieve testen is gedaald; maar men geeft geen cijfers mbt het aantal uitgevoerde testen. ter illustratie in week_x 100 positieve gevallen op 5000 testen, in week_x+1 90 positieve gevallen op 4000 testen. Er zijn dus 10 positieve gevallen minder en zou dus kunnen concluderen een daling van 10%, terwijl er in realiteit een stijging is, immer 100 op 5000 is 2% positieve gevallen terwijl 90 gevallen op 4000 resulteert in 2,25% positieve gevallen of een stijging van 0.25%
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Te gek toch dat na een periode van maart tot augustus het in Belgie nog niet gelukt is om dagelijks drie cijfertjes door te geven op een correcte manier. En dan zouden er toch nog doden dubbel geteld zijn?